maloletnici biju vršnjaka
Foto: Printscreen/Društvene mreže

 

Nažalost, pričama o nasilju kad je u pitanju Čačak ovde nije kraj, jer se javila još jedna žena, majka čiji je sin takođe pretučen i to od strane bahatog pojedinca, takođe člana navijačke grupe koji je još od ranije poznat policiji.

- Moj mlađi sin koji ima 15 godina pozajmio je novac drugom detetu. Kada je došlo vreme da se novac vrati, to dete je mog sina pozvalo da se nađu na jednom igralištu kako bi mu dao pare. Međutim, kada je moj sin došao, dečak koji je dugovao pare je došao u društvu navijača siledžije, koji su izudarali mog sina. Udarao ga je pesnicima po glavi , dete je išlo na ušivanje i oko mu je bilo potpuno krvavo, pretrpelo je ogroman strah - kaže za RINU majka pretučenog dečaka.

Ona dodaje da njen stariji sin (19) poznaje huligana koji mu je pretukao brata i da mu je poslao poruku u kojoj ga je pitao zašto je to uradio, a ovaj mu kroz pretnju odgovorio navodeći „dođi na trg, da izbušimo i tebe“. Majka je sa sinom otišla da prijavi ovaj slučaj nasilja u policiju, rekavši da se napadači nalaze na trgu. Međutim, prema njenim rečima, adekvatna reakcija nadležnih organa je izostala.

- Mi smo u šest sati otišli i prijavili, rekavši tačnu lokaciju gde se nalazi, a policija je izašla na teren tek posle sat vremena, kada je ovaj napadač već otišao. Iskreno moj subjektivni osećaj je da ga neko štiti. Pritom, smo mi dobili pretnje koje glase, citiraću, ako me prijavite ja ću otići u zatvor, ali će vašu decu nastaviti da biju svi ostali navijači - kaže uznemirena majka.

Njen sin koji je pretučen, koji je još uvek samo dete, od straha nije smeo da ide sedam dana u školu. A, zbog svega što se desilo ovoj porodici svaki dan prolazi u određenoj dozi strpenje. Dodatno ih plaši činjenica da je mladić koji je izudarao njihovog sina, do sada pretukao veliki broj dece, ali verovatno zbog straha, malo njih je odlučilo to da prijavi.

- Taj dečko je na uslovnoj slobodi jer je ranije užasno pretukao jednu devojku, mi dok smo čekali na ušivanje ovog sina koji je pretučen, u bolnicu je došao još jedan dečak koji je bio sav krvav i izlomljen, takođe je to bilo ruku delo ovog siledžije. Taj mali nije sin nikakvog moćnika, pa da čovek pomisli da mu zbog toga policija ništa ne može, zaista to nije slučaj, stoga se svi pitamo šta je posredi i zašto taj mladić ne može biti adekvatno sankcionisan, već seje strah u Čačku među omladinom. Da li treba da se pitamo svaki put kad nam deca izađu napolje da li će se živa vratiti, jer slobodno bez sankcija hodaju huligani poput ovog - pita se zabrinuta majka.

Ona još jednom apeluje na sve nadležne organe da hitno reaguju, povodom ovog slučaja nasilja u Čačku koje se sudeći prema njenim iskazima, dešava već duže vreme.

(Rina)

 

BONUS VIDEO

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading