vukašin levajić
Foto: Printscreen/Privatna arhiva

Ovaj slučaj je neobičan po tome što su optuženi Filip Mandić i Vukašin Levajić dali identične iskaze i krivicu svalili na bivšeg policajca Bojana Mirča, tvrdeći „da ih je ubedio da je držanje kanabisa policijski interes“, iako 15 godina nije u službi.

Prema nezvaničnim informacijama, Levajić je bio u bekstvu, navodno, zbog paranoje da će ga prijaviti kupac droge, jer nije prestao sa trgovinom narkoticima, a njegov prestup je podgrejao sumnje da je lažno optužio Mirča za trgovinu marihuanom.

Posle odluke da se Levajić brani sa slobode, advokati Bojana Mirča su krajem septembra podneli predlog da i njihov branjenik izađe iz pritvora, navodeći da je žrtva kopi-pejst sindroma i da je iza rešetaka već 22 meseca. Tražili su ukidanje pritvora ili puštanje uz nanogicu, a kao dodatno osiguranje su ponudili jemstvo od 15.000 evra ili upisivanje hipoteke na stan koji je u vlasništvu Bojanove žene.

- Ogorčeni smo činjenicom što je Levajiću ukinut pritvor. Stiče se utisak da je nagrađen, iako je prethodno skinuo odašiljač za kontrolu i gotovo 20 dana bio van domašaja suda. Iskazi Levajića i Mandića su gotovo identični u slovo i znak interpunkcije, pa čak i po slovnim greškama zbog čega su primer nezabeležen u savremenoj sudskoj praksi, pa se nadamo da će sud to uvideti i Mirču posle gotovo dve godine ukinuti pritvor - navodi advokat Saša Nikolić, koji sa trojicom kolega brani Mirča i dodaje da se Levajiću gleda kroz prste:

- Očigledno je da on i dalje čeka da se primeni institut oslobađanja od krivice, koji glasi da se počinilac koji otkrije od koga nabavlja drogu može osloboditi kazne - navodi Nikolić.

Kako smo pisali, Levajić se branio sa slobode, ali je 1. avgusta ove godine uhapšen i pritvoren jer se sumnjiči da je prodavao drogu dok je nosio nanogicu!

- On je skinuo nanogicu i pobegao jer je navodno bio u paranoji da će ga prijaviti mladić kome je prodao drogu. Kada je uhapšen i odveden u pritvor, vadio se da je nanogicu skinuo navodno posle svađe sa ženom. Levajić je posle zaplene 15 kilograma kanabisa, 2. decembra 2022, tvrdio da je droga nađena u kući njegovog oca Darka Levajića, a skidanje nanogice i bekstvo bacaju novo svetlo na ceo slučaj jer podgrevaju sumnje da je lažno optužio Mirča - navodi naš izvor blizak istrazi.   

Hapšenje na granici

Foto: MUP Srbije/Tanjug

 

Kako smo nezvanično saznali, Levajić je bio jako ljut što je vraćen u pritvor Okružnog zatvora u Zrenjaninu, koji se nalazi u sklopu zgrade Višeg suda u Zrenjaninu. Bio je u ćeliji broj dva, dok se Mirč od hapšenja, 2. decembra 2022. godine, nalazi u sobi tri tog zatvora. Bivši pritvorenik ovog zatvora otkrio je za Alo! da je Levajić preko dana dozivao Mandića, koji se nalazi na spratu, u ćeliji 17, tačno iznad sobe dva u kojoj je boravio. Pritvorenik je naveo da su se dovikivali kroz prozor jer ne smeju da budu u kontaktu pošto su optuženi za isti slučaj i istakao da Mandić teško podnosi boravak iza rešetaka i da je često agresivan prema cimerima.

Kako je otkrio naš sagovornik, Levajić je 2023. posle dobijanja nanogice navodno koristio Viber aplikaciju pod nadimkom „ku*ac na biciklu“, a iz prepiske u koju smo imali uvid proizilazi da se najverovatnije dopisivao sa potencijalnim dobavljačem droge.

Od ćelije prave kafanu

Kako otkriva naš izvor, Mandić i još jedan mladić otimaju „bensedine“ i druge sedative pritvorenicima koji ih dobijaju kao redovnu terapiju.

- Drobe ih i ušmrkuju, a onda puste narodnjake do daske. Pevaju po ceo dan i od ćelije prave kafanu! Traženo je da se Mandiću urin uzme na analizu jer se izjasnio da ne pije nikakve lekove. To je navodno stiglo i do upravnika zatvora, ali još niko nije reagovao - kaže naš sagovornik.

Mladiću sa kojim je razmenjivao poruke navodno je poručio da će mu poslati svog ortaka, ludog Fiću, ako mu ne isporuči travu. 

„Veruj mi da prsnjavam, nisam pušio… Ubio bih se koliko mi se puši... Ceo dan se nerviram. Je*eš mi mater, da nemam nanogicu otišao bih mu na kuću. Da neće da nam da na ler? Ostavićemo rem. Cimaj ga“, piše u poslatoj poruci sa ovog profila koji je navodno koristio Levajić. 

Suđenje u ovom slučaju nastavlja se 7. novembra.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading