memorijalni centar u školi Vladislav Ribnikar
Foto: AP/Foto: AP

Dečak je tokom svedočenja, kada je majka Andrije Čikića krenula da mu postavlja pitanja, počeo kratko da diše i prebledeo je zbog čega su morali da reaguju lekari koji su bili prisutni na suđenju.

- Navodno mu borba sa emocijama stvara i fizičke smetnje u vidu bledila, kratkog daha, preznojavanja - kaže izvor.

Majka Andrije Čikića pitala je ubicu svog sina "zašto je to uradio".

- On je odgovorio da se osećao odbačenim - kaže sagovornik.

Susret sa ocem i majkom bio neprijatan

Podsetimo, dečak, koji je 3. maja prošle godine izvršio masakr u OŠ "Vladislav Ribnikar", danas se prvi put našao oči u oči sa porodicama svojih žrtava, ali i svojim roditeljima sa kojim mu je od podizanja optužnice bilo zabranjeno da komunicira.

On je došao je na suđenje Miljani i Vladimiru Kecmanoviću obučen u crnu taktičku košulju koju je ispasao i na glavi je nosio naočare. On je na saslušanju ukazao da je počinio masakr zbog majke Miljane Kecmanović koja je "insistirala da bude najbolji od svih". On po ulasku u sudnicu nije pogledao svoje roditelje Miljanu i Vladimira Kecmanović.

Dečak okrivio Miljanu Kecmanović za masakr

Dečak je na suđenju ukaza da je njegova majka za sve kriva.

"Majka je stalno tražila da budem najbolji. Ljutila se i vikala kada nisam bio najbolji. Zbog toga što je stalno tražila više od mene, ljutio sam se i ja na nju. To njeno ponašanje je uticalo da uradim to što sam uradio. Da nisam imao očeve pištolje, ovo ne bih učinio".

Za šta se terete njegovi roditelji

Miljana i Vladimir Kecmanović su na prethodnim suđenjima izneli odbranu i negirali krivicu. Sud je u ovom slučaju zatvorio suđenje za javnost iz razloga zaštite interesa maloletnih žrtava. Otac dečaka optužen je da je izvršio krivično delo - teško delo protiv opšte sigurnosti jer je dete od 13 godina vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje u kući.Majka Miljana Kecmanović je optužena jer je njen DNK pronađen na jednoj čauri u učionicu u kojoj je masakr počinjen. Dečak koji u vreme izvršenja ovog zločina nije imao navršenih 14 godina, pa samim tim nije krivično odgovoran, pucao je na svoje drugare iz dva očeva pištolja koja je uzeo 1. maja.

Potom ih je kobnog dana stavio u svoj ranac, otišao u školu i tokom prvog časa ubio 10 osoba i ranio još petoro dece i nastavnicu istorije.

Blic

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading