teodora krsmanović
Foto: Alo/Vladimir Marković

Teodora Krsmanović, sestra od tetke ubijene pevačice Jelene Marjanović (33), posle više od četiri godine pojavila se pred Višim sudom u Beogradu u svojstvu svedoka. Na iznenađenje mnogih, Teodori je po dolasku u Palatu pravde prišao optuženi Zoran Marjanović i ćaskali su. Ranijih godina Teodora je delovala poprilično distancirana od njega, zbog čega se sumnjalo da su u lošim odnosima!

Teodora Krsmanović je u sud ušla zajedno sa Verom Vukomanović, kumom Zorana Marjanovića, koja je takođe pozvana da da svoj iskaz kao svedok u postupku koji se vodi za ubistvo Jelene Marjanović.

teodora krsmanović

Vladimir Marković

 

Neposredno pred ulazak u sudnicu Teodora je razgovarala sa Zoranom i kuma Verom. Njihov razgovor je trajao nekoliko minuta, što je mnoge iznenadilo s obzirom na to da je Teodora ranije delovala distancirano od optuženog. Teodora i Zoran su nekoliko godina ranije stajali blizu jedno drugog i nisu razgovarali ispred sudnice, što su prisutni komentarisali da su možda u lošim odnosima.

Prva je za govornicu pozvana kuma Zorana Marjanovića, Vera Vukomanović kojoj je pročitana zakletva. Ona je ispričala da kobnog dana kada je Jelena ubijena nije videla ništa čudno. Kako tvrdi, nalazila se u njihovoj porodičnoj kući kada su, prema njenim rečima, otišli na nasip da trče.

- Jelena i ja smo se taj dan čule u 16.42. Nakon toga je Vladimir otišao u prodavnicu „jugom“. Onda su otišli Zoran i Jelena i Jana. Bio je lep dan. Znala sam da Jelena brine o telu, rekli su da idu da prošetaju i da ona trči. Poveli su i ćerku. Otišli su kolima, rekla sam i prethodno da sam ih čula kako odlaze. Nisam zagledala da li su nešto poneli, neku torbu, ranac. Nakon njih iz kuće je otišao Vladimir, koji je u prodavnicu je poneo praznu kesu, u kojoj nije bilo ništa. Posle ovoliko vremena ne mogu tačno da kažem posle koliko se vratio, ali bilo je jako brzo, 10, 15, najviše 20 minuta - otpočela je svedočenje kuma Zorana Marjanovića.

Nakon toga, sudija ju je pitala kakav je njihov bio odnos.

- Oni su imali super odnos, ja sam tu svakodnevno dolazila. Zorana poznajem od kada je bio dete. Kada se Jecina majka razbolela, svi smo joj pomagali, bila je tada nervozna. Sa Zoranom je imala dobar odnos. Što se ostalih ukućana tiče, i oni su sa Jelenom bili u dobrim odnosima, kuća ko kuća, ko će šta da opere, skuva - zaključila je svedočenje kuma Vera.

Jelenina sestra Teodora Krsmanović takođe je rekla da ostaje pri iskazu koji je ranije dala i da „posle osam godina nema ništa novo da doda“.

Ona je odgovarajući na pitanje Marjanovićevog branioca Stefana Jokića u kakvim je odnosima s okrivljenim kazala:

- U dobrim smo odnosima. Čujemo se. On je otac moje sestričine - ispričala je Teodora.

Potom se nadovezao branilac okrivljenog Veljko Delibašić i pitao je da li može, kao farmaceut, da kaže za šta se koristi jod.

- Koristi se za dezinfekciju, uklanjanje tragova, a za povrede može da se, uz saglasnost lekara, koristi za posekotine i ogrebotine - kazala je Teodora.

Kako je Krsmanovićeva tvrdila, na fotografiji povređene ruke koju joj je poslala Jelena videla je modricu, ali se, kako je rekla, posekotine nije sećala. Nakon što su joj pokazane fotografije, ona je rekla da je njeno mišljenje da se ipak na ruci vidi posekotina, ali da ne može da sa sigurnošću kaže da li je bilo joda oko rane.

- Pričale smo o toj povredi. Njena mama je bila na onkologiji, išla je da je poseti u bolnici. Mislim da je Zoranova majka bila sa njom u kolima, ali nisam sigurna. Probušila joj se guma i izašla je da je da je zameni, ali kad je vadila rezervnu, vrata gepeka su joj pala na ruku. Slikala mi je ruku tek kad je došla kući i kad je sve već stavila na ruku. Nije mi rekla da li je stavila jod ili bilo šta drugo. Ja sam joj rekla da u državnoj apoteci treba da joj naprave melem - rekla je Krsmanovićeva.

Sudija ju je upitala o Jeleninom odnosu sa Zoranom i ostalim ukućanima.

- Njih znam koliko i nju. Išla sam s njom u njihovu kuću, spavala sam kod njih po mesec dana. Sedela sam sa njom i Zoranom i pričali smo satima. Promenu u njenom ponašanju primetila sam kada je umro moj otac,  a pre toga je umro njen. Zoran njoj jeste govorio da trenira i da je kao tetka, meni je to smetalo. Jelena je jako volela Zorana, on joj je bio prva ljubav.  Jelena mi je jednom ispričala kada se udam da ne živim u zajednici, da je mnogo teško. Zoranova porodica je bila dobra prema Jeleni, a i prema meni. Ja sam odrasla sa Zoranovim sinom. Jeca im je uvek pomagala i bila tu za njih - zaključila je.

Promenila iskaz?

Teodora Krsmanović 2020. godine pričala je o Jeleninoj povredi o kojoj je i juče govorila. Ona je tada ispričala da se ne radi o posekotini, dok je juče promenila mišljenje.

- Pao joj je gepek i ruka joj je bila modra, ali nije bila isečena, poslala mi je sliku tada - kazala je Teodora ranije.

 

Naredno suđenje zakazano za 17. decembar za kada su pozvana tri svedoka - Jelenina tetka Ljubica Marković, drugarica Zorica Gemović i kuma Zorana Marjanovića Nora Karleuša Rakić.

Suđenje počelo ispočetka

Zoran se u ponovljenom suđenju tereti da je ubio pevačicu i suprugu Jelenu Marjanović, 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči. Njemu je ponovno suđenje počelo iz početka 19. marta ove godine. Prvobitno je osuđen na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora, ali je Apelacioni sud tu prvostepenu presudu ukinuo i vratio je slučaj na ponovno odlučivanje. Na suđenju 4. jula svedočila je Marjanovićeva snaja Milica Marjanović i vaspitačica iz vrtića u koji je išla Zoranova ćerka, a koju su pozvali da pripazi na dete dok traže Jelenu, Lenka Đorđević.

BONUS VIDEO: 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading