nesreća
Foto: Alo/Foto privatna arhiva

Prema rečima meštana, M. B. je ispao kroz prozor automobila kada su sleteli s ceste i survali se niz padinu prema reci. Taj trenutak mu je spasio život. Nažalost, poginuli su njegovi prijatelji Branka Dusper i Armin Puščulović iz Kiseljaka, kao i Amina Kardaš i Sarah Savić iz Visokog.

Čim se osvestio, krenuo je po pomoć. Kako saznajemo, to se desilo u sredu oko 22 sata. U tom delu kuće nisu bile blizu, pa je samo nastavio da hoda. Posle tri i po sata, uspeo je da dođe do ljudi, i to dva kilometra dalje u Buzić Mahali. Policija je potvrdila da su prvi poziv o tragediji primili u četvrtak oko 1.30 sati.

- U Buzić Mahali pronađen je muškarac iz Visokog sa vidnim telesnim povredama, s kojim je bilo teško komunicirati. Prevezen je u Kantonalnu bolnicu Zenica - izjavili su iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Dva sata kasnije, iz bolnice su obavestili da je mladić uspeo da kaže da je bio s još trojicom prijatelja i da su sleteli u reku Bosnu. Policijske patrole, Hitna pomoć i vatrogasci brzo su reagovali i pronašli tragove nesreće. U mraku su otkrili automobil u reci i unutra četiri tela, što je bilo jedno više nego što je teško povređeni mladić prijavio. Njegovo stanje se pogoršalo, te je prebačen u Kliniku urgentne medicine u Sarajevu.

- Niko ne zna kako je uspeo da dođe do ljudi. Navodno je rekao da su sleteli, ali se onesvestio. Ne dao Bog to nikome - izjavio je autoprijevoznik Tarik Dizdar, koji je učestvovao u vađenju automobila iz reke.

Iako je ranije učestvovao u sličnim akcijama, susret sa nesrećenim ga je duboko uznemirio. U njegovom glasu čule su se tuga, ljutnja i očaj.

- Pretpostavljam da je Armin pokušavao da spasi Branku. Oni su bili napred, ali je nije uspeo izvući, pa su ih našli kako se drže za ruke - rekao je Dizdar, dodajući da su stradali bili vezani u automobilu.

- Na tom mestu, gde su sleteli, vadio sam barem deset ljudi. Taj zavoj je vrlo opasan. Čak i mi lokalni vozači znamo da preteramo, a kamoli oni koji nisu svesni opasnosti. Samo su projurili ravno, sleteli s ceste i upali u reku. To je velika tragedija - naglašava Dizdar, dodajući da su ga mnogi zvali da mu plate za njegov rad, ali je odbio, iako od tog posla prehranjuje porodicu.

- Ne želim da se išta plati. Njima, nek' im je Bog na pomoći i laka zemlja - rekao je Dizdar.

Policija je potvrdila da su obavili obdukciju stradalih i da istražuju nesreću u saradnji s lokalnim tužilaštvom.

Gradonačelnik Visokog, Mirza Ganić, proglasiće Dan žalosti zbog tragedije.

- Verovatno će to biti dan kada će tragično stradalim biti klanjana dženaza i obavljen ukop. U stalnoj smo komunikaciji sa Civilnom zaštitom i MUP-om - kazao je Ganić.

Nažalost, ovo nije jedina nesreća u okolini Visokog. Kako su izvestili vatrogasci, nekoliko kilometara dalje, u Muhašinovićima, 22. februara, tri mladića su takođe sletela u reku Bosnu.

- S kolegama iz Policijske stanice Visoko izvukli smo tri mlade osobe žive, koje su odmah prevezene u Hitnu medicinsku pomoć - napisali su pripadnici Vatrogasne brigade iz Visokog na svojoj Facebook stranici.

(Dnevni Avaz)

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading