Filip Veličković
Foto: Alo/Foto: Rina

Kada se krajem maja vraćao sa lekarske kontrole iz Beograda za rodni Čačak, Filip Veličković inače zamenik komandanta drugog voda Civilne zaštite, nije se nadao da će taj dan zauvek mu biti urezan u pamćenju. Naime, on je bio među prvima koji je nalateo na saobraćajnu nezgodu kod Obrenovca, ugledao je momka koji krvari i sa svojim, plavim i službenim rancem odmah je pritrčao da pomogne.

Krajem maja vraćao sam se iz Beograda sa kontrole nakon operacije očiju. Kako smo se približili naplatnoj rampi u Obrenovcu video sam ispred nas jeziv prizor. Smrskana vozila i mladića koji leži u lokvi krvi, shvatio sam da ima povrede glave. Bez razmišljanja sam izašao iz kola sa takozvanim 'plavim' rancem koji imam kao pripadnik Civilne zaštite, pregledao sam povređenog mladića da li ima povrede, zaustavio krvarenje i držao ga budnim dok nije stigla hitna pomoć”, kazao je za RINU Filip.

Za ovaj humani čin Filip je od grada Čačka nagrađen sa 200.000 dinara, ipak kako kaže najveća nagrada mu je saznanje da je pomogao povređenom mladiću. Ali, Filip je ponovo pokazao da zaista ima veliko srce.

Hvala gradu i gradonačelniku Todoroviću, što su me nagradili, ali onog trenutka kada sam obavešten o tome znao sam gde će taj novac završiti. Osetio sam potrebu da pomognem i odlučio sam da sva sredstva preusmerim za lečenje naše male sugrađanke Nađe Marković koja boluje od bulozne epidermolize (dete leptir). Cela moja porodica je često prebacivala novac i slala poruke za njeno lečenje i smatram da će njoj ta sredstva biti potrebnija. To sam uradio po svojoj želji i volji ali i božijoj pravdi”, poručio je Filip.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading