nesreća
Foto: Alo/Foto privatna arhiva

Tri devojke i jedan mladić poginuli su u Bosni i Hercegovini kada je njihov automobil pod nerazjašnjenim okolnostima sleteo u reku! Autoprevoznik koji je vadio automobil iz reke otkrio je tužne detalje, među kojima je i taj da su tela njih dvoje pronašli kako se drže za ruke!

Kako smo ranije pisali, stravična tragedija dogodila se u četvrtak u ranim jutarnjim satima u mestu Dobrinje kod Visokog u Bosni i Hercegovini, kada je automobil sleteo u reku Bosnu.

- Poginule su četiri osobe. U vozilu su izgubile život tri devojke i jedan mladić. Jedna osoba je uspela da se spase iz ovog vozila, a pretpostavlja se da je ispala iz njega pre nego što je upalo u reku - navode lokalni portali.

Kako saznajemo, život su izgubili Branka Dusper (21), Armin Puščulović (28), Amina Kardaš (22) i Sara Savić (20), a njihove fotografije osvanule su na društvenim mrežama. Preživeo je samo mladić B. M. (22), koji je isplivao i nastavio da hoda čak tri sata, kako bi uspeo da dođe do ljudi nekoliko kilometara dalje i da ispriča šta se dogodilo.

- Niko ne zna kako je uspeo da dođe do ljudi. Navodno je rekao da su sleteli, ali se onesvestio. Ne dao bog to nikome - izjavio je autoprevoznik Tarik Dizdar, koji je učestvovao u vađenju automobila iz reke za bosanske medije.

Iako je ranije učestvovao u sličnim akcijama, ova tragedija ga je duboko uznemirila. U njegovom glasu čule su se tuga, ljutnja i očaj.

- Pretpostavljam da je Armin pokušavao da spase Branku. Oni su bili napred, ali nije uspeo da je izvuče, pa su ih našli kako se drže za ruke - rekao je Dizdar, dodajući da su stradali bili vezani u automobilu.

- Na tom mestu, gde su sleteli, vadio sam barem deset ljudi. Taj zavoj je vrlo opasan. Čak i mi lokalni vozači znamo da preteramo, a kamoli oni koji nisu svesni opasnosti. Samo su projurili ravno, sleteli s ceste i upali u reku. To je velika tragedija - naglašava Dizdar, dodajući da su ga mnogi zvali da mu plate za njegov rad, ali je odbio, iako od tog posla prehranjuje porodicu.

- Ne želim da se išta plati. Njima nek je Bog na pomoći i laka zemlja - rekao je Dizdar.

Posle nekoliko sati dramatične akcije, vozilo je izvučeno na obalu, a još se radi na identifikaciji žrtava. Ova vest izazvala je razne reakcije u BiH.

„Svaka reč za utehu roditeljima je mala. Smiluj se Bože da im olakšaš tugu, a ovoj mladosti laka zemlja“, „Počivali u miru, Bože daj im snage da ovo savladaju“, „Tužno, pretužno!“, „Tuga do neba, neka počivaju u miru Božjem“, „Žali mladosti“, „Ne mogu verovati, dragi moji, iskreno saučešće svim ožalošćenima“, „Strašna tragedija“, „Moja kumo, šaljem ti svu snagu ovog sveta“, „Počivali u miru, ode tetkin najlepši cvet“, samo su neke od oproštajnih poruka.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading