policija
Foto: Printscreen/YouTube/ Comune di Milano - InComune

Kako navode italijanski mediji reč je o zločinu koji se dogodio pre osam godina u Trgu Galdo u Merkato San Severinu u Italiji. Sumnja se da su dvojica ili trojica razbojnika upali u kuću starije žene kako bi je opljačkali.

Jedan od osumnjičenih uhapšen je ubrzo dok je drugi saučesnik, Srbin uhapšen pre nekoliko dana u Nemačkoj.  

- Ana Landi, starija žena koja je između Božića i Nove godine 2016. godine bila žrtva pljačke na Trgu Galdo u Merkato San Severinu, umrla je nakon dvonedeljne agonije u bolnici, početkom 2017. godine. Njeno srce je stalo na intenzivnoj nezi u bolnici. Osam godina nakon tog napada u Nemačkoj je uhapšen jedan od članova bande koja je nesrećnu ženu nemilosrdno mučila kako bim im rekla gde krije novac - piše italijanski portal. 

Kako navode, Srbina je uhapsila nemačka policija po međunarodnoj poternici koju je raspisalo tužilaštvo u Italiji.

- Uhapšen muškarac, izručen je Italiji i prevezen u zatvor. On je uhvaćen pre nekoliko dana i sada će morati da se pojavi pred sudijama da se brani od optužbi. Sumnja se da je on sa saučesnicima provalio u stan starije žene uvren, da u stanu nema nikoga. Kada su provalili, počeli su da traže novac u kući. Međutim, u jednoj prostoriji zatekli su gazdaricu, vezali je i od nje tražili da kaže gde krije novac i dragocenosti - piše loklni portal i dodaje da nisu našli plen.

- U kući nije bilo mnogo jer starica, koja je bila sama, jedva je sastavljala kraj s krajem. Živela je tako što joj je nećak novačno pomagao. Zločinci nisu verovali ženi kada je rekla da nema novca. Molila ih je, ali nisu reagovali. Revoltirani što ništa nisu našli brutalno su pretukli nesrećnu ženu i ostavili je veznu - piše cronachesalerno.it i podseća da se zločin dogodio 29. decembra 2016. godine.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading