jusa bulić
Foto: Alo/Foto: privatna arhiva

Kikela i danas pamti kako se družio i provodio sa Jusom Bulićem i žali što mu je prijatelj ubijen 4. marta 1998. godine, pre 26 godina.  

- Jusa nije mogao da živi pet minuta bez mene! Bili smo nerazdvojni. Znali smo da špartamo do pet ujutru, a on me posle tog provoda zove u devet i pita: „Matori, šta radiš, ajd' dođi na FK Železnik!”. Bio je čudo, najmanje je spavao od cele naše ekipe. Dovoljno mu je bilo da sedne u fotelju, odrema 15 minuta i pita: „Ajd, gde ćemo?” - prepričava Kikela i kaže da je Jusa bio  smrtno ranjen, ali da je uspeo da potegne pištolj i pogodi ubicu dva puta.

- Ubijen je pola sata pre nego što smo Nemanja Stamatović Žabac i ja stigli u njegov kafić „22” na Novom Beogradu. Posle su mi ispričali da mu je u kafiću zazvonio telefon i da je izašao napolje da priča. Telohranitelj Crni je video da neko užurbano prilazi kafiću i da u hodu navlači kačket i maramu, pa je viknuo: „Juso, pucaj i beži!”. Međutim, ubica mu je razvalio stomak rafalom iz „kalašnjikova”. Jusa je jednom rukom držao stomak, a drugom je dvaput pogodio ubicu u grudi, ali ga je samo bacio unazad jer je imao pancir, pa je ustao i nastavio da puca. Bio je masakr, sa Jusom su ubijeni Petar Vujičić zvani Pera Žuti, direktor FK Železnik, i telohranitelj Nenad Raščanin zvani Crni, dok je 11 ljudi ranjeno. Jusu su overili pored izloga kafića, a Žabac je dva-tri metra dalje našao njegovu vilicu - nerado se priseća Kikela i otkriva da se prepolovio dok je patio za Jusom.

jusa bulić

Jusa Bulić Foto: Fejsbuk Legende devedesetih

 

Kikela se priseća da je Jusa često dolazio kod njega u stan, pogotovo kad je njegova mama pravila pite.

- Voleo je bosanske savijače, naročito krompirušu. Moja keva je pravila odlične pite, a volela je da iznenadi Jusu kad dođe kod nas, pa je iz rerne vadila vruću savijaču. On je obožavao moju kevu! Pre odlaska kući, hvatao se za džep i davao joj po 500 nemačkih maraka, govoreći: „Kevo, nek ti se nađe, da imaš neki dinar!” - seća se Kikela.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading