krstovići
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/DAN Info

Nakon tog procesa ostala je nepoznanica ko je zapravo stajao iza šverca tolike količine droge, ali je poznato od čijeg novca će, eventualno, biti plaćena odšteta Krstovićima.

Budimir Krstović zvani Budo Banana i njegova ćerka Marina tuže državu – onu koja ih je 15 meseci držala u pritvoru, a potom i oslobodila, ni manje ni više nego optužbi za šverc kokaina. Krstović i njegova ćerka optuženi su da su švercovali 1,2 tone kokaina.

- Ovde nije poenta finansijski efekat, ovde ja tražim pravdu. Niko meni ne može da plati. Mojoj ćerki 500 dana zatvora i sve ove kompanije, koje su bile moje kompanije u Crnoj Gori, bile u top 10, sad prosto ne rade. Prosto, ja nemam pravo da ćutim - rekao je Budimir Krstović.

Zdravko Krivokapić, bivši predsednik Vlade Crne Gore, kazao je „ovakva akcija, sigurno, koliko je nama poznato, ne ovog nivoa. Ranije je pripremana, ali je po prvi put, zahvaljujući upravo ovoj Vladi, sprovedena do kraja u delo“.

- Moja poruka za sve koji se kriju iza imuniteta i štite kriminal u Crnoj Gori je da više nikada niko ne bude žrtva ni policije, ni tužilaštva, ni političara zarad jeftinih političkih poena - kaže Budimir Krstović.

On dodaje da ima velikih problema u poslovanju otkako je uhapšen zajedno sa ćerkom Marinom.

- Posle ove golgote mi ne možemo nigde da otvorimo račun. U inostranstvu, kao ni u Crnoj Gori, gde nas banke odbijaju za poslovanje jer smo obeleženi. Nije lako i prijatno tužiti državu, ali ovo što su nama uradili nije oprostivo. Pokrenuli smo postupak. Prvo smo išli prema Ministarstvu pravde, koje je naš predmet uputilo na Osnovni sud u Podgorici - kaže Budimir Krstović.

Podsećamo, Budimir i Marina Krstović su uhapšeni nakon što je policija u zetskom selu Mojanovići, nadomak Podgorice, 24. avgusta 2021. pronašla i zaplenila više od tonu kokaina. Tokom suđenja su negirali krivicu. U aprilu je Apelacioni sud potvrdio presudu kojom su Budimir i Marina Krstović oslobođeni optužbe za šverc kokaina. Kako je još ranije Viši sud ocenio, nije dokazano da su Krstovići učinili krivično delo.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading