Horor u Srbiji
Foto: Alo/Alo

Tuga i neverica! Stefan Z. (12), iz sela Malošište kod Niša, utopio se u nedelju u bari u blizini Južne Morave. Nesrećni dečak je sahranjen juče na lokalnom groblju, a njegov otac Branimir poručio je za Alo! da su u porodici svi na lekovima, a da braća i sestra nastradalog mališana ne mogu da poveruju da Stefana više nema!

Otac nastradalog mladića ispričao je za Alo! da ne zna kako se dogodila tragedija, ali da su mu rekli da je moguće da ga je Stefanov školski drug nagovorio da skoči. Neutešna porodica i prijatelji juče su na večni počinak ispratili Stefana, a neposredno pred sahranu otac tinejdžera za naš list je ispričao šta je čuo o tragediji koja ih je zavila u crno.

- Bio je sa drugarom u mestu Bare. Nisam bio sa Stefanom. Njegova sestra je bila tu i čula je da je samo povikao: „Upomoć, upomoć!” Mladić za koga pričaju da ga je nagovarao da skoči bio je školski drug mog sina. Družili su se i delili parče hleba, bili su dobri drugari. Šta se desilo, niko ne zna sa sigurnošću. Ne znamo da li ga je on gurnuo u vodu ili mu je rekao da skoči. Moja ćerka i dva sina ne mogu da poveruju da njihovog brata više nema, u šoku su. Danas ćemo ga sahraniti. Svi smo na lekovima... Stefan ima dva brata i sestru, koji su takođe na lekovima - rekao je Branimir, otac nastradalog dečaka, za Alo!.

Stefanova tetka Ivana Perišić ispričala je za beogradske medije da ne može da prežali smrt svog bratanca i opisala detalje kobne nesreće.

- Stefan je rekao: „Ja neću da skočim, ne znam da plivam i strah me je!”, a  drug mu je odgovorio: „Ti si pi*ka, nećeš da skočiš. Skoči ti, ja ću iza tebe!” On je terao i nju da skoči, ali ona nije htela. Stefan je upao u dubinu i počeo je da zove: „Upomoć! Upomoć!”, a on je pobegao. Ovo je velika žal i udarac za našu porodicu. Žalila sam babu i dedu, ali za dete srce boli. Pa zar da dete gleda brata kako se davi…? - rekla je tetka Ivana sa suzama u očima.

Stefanova majka ispričala je novinarima da je za smrt svog sina saznala kada su je pozvali telefonom. Ona je kazala da joj je sin rekao pre odlaska da ide da kupi sok, ali da ju je slagao. Kako je ispričala, njen sin u trenutku dok je pričala na telefon, nažalost, nije bio među živima.

- Zvali su me telefonom. Rekli su mi: „Dođite odmah u Šumkaru. Tvoj sin Stefan, nije mu dobro.” A nisu hteli da mi kažu da je već umro. I ja, kad sam otišla tamo, on je bio u vodi. Dva, tri sata u vodi je bio. On je hteo da se spase, jadan, ali nije mogao  da se izbori - ispričala je majka dečaka.

Ona je dodala da nije mogla da vidi svog sina pre nego što su ga odvezli u mrtvačnicu.

- Došla su mrtvačka kola, i to je sve bilo. Ja sam posle pala u nesvest, tamo su mi dali injekcije i tablete za smirenje - rekla je nesrećna majka.

Podsetimo, policija u Nišu i Više javno tužilaštvo u Nišu utvrđuju sve okolnosti pod kojima je nastradao tinejdžer čije telo je pronađeno juče u mestu zvanom Bare, u opštini Doljevac. Lekari su mogli samo da konstatuju smrt.

Dečak (1) poginuo nakon pada s četvrtog sprata!

Isti dan u nedelju, nekoliko sati ranije pre utapanja dečaka u Malošištu, Novi Pazar zadesila je stravična tragedija, kada je sa četvrtog sprata zgrade na pločnik palo dete (1). Incident se dogodio u Ulici Stevana Nemanje oko 16 časova u centru Novog Pazara. Nesrećni dečak, uprkos naporima lekara, preminuo je na prijemu u kraljevačku bolnicu oko 21 sat.

novi pazar

Foto: RINA

 

Jedan od rođaka porodice nastradalog deteta rekao je da se mališan igrao po stanu i da ništa nije ukazivalo na tragediju.

- Majka je sunčan dan iskoristila da sredi stan, dete je trčalo i igralo se po stanu. Kada je muž došao sa posla, majka je otišla da se istušira. Otac je najverovatnije zaspao na kauču, a iz sna ga je probudila vriska supruge i majke dečaka - ispričao je rođak.

Kako se sumnja, dete se popelo na sims i kroz otvoren prozor palo sa četvrtog sprata na beton.

- Prizor je bio zastrašujući. Roditelji su izleteli iz zgrade i jaukali. Govorili su: „Eci, preživi, molim te”. Međutim, maleni nije izdržao - dodaje on.

dečak

Foto: privatna arhiva

 

Ocu i majci dečaka to je bilo prvo dete. U toku je istraga povodom ove nesreće, a više detalja biće poznato nakon što roditelji dečaka daju izjavu u policiji. Mališan je sahranjen u ponedeljak oko 16 sati na Velikom groblju u Novom Pazaru, a tužna povorka je krenula od Bor džamije. Prethodno su prijatelji izjavljivali saučešće porodici u njihovoj kući gde se i dogodila tragedija.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading