ljubo milović
Foto: Printscreen/Printscreen

 

Jovanović je dopunila svoju odbranu nakon što je oslobođena čuvanja službene tajne, ali je deo suđenja tokom kog je ona iznosila odbranu bio zatvoren za javnost.

Sledeće suđenje je zakazano za 5. novembar za kada su pozvani svedoci. Na prethodnom suđenju su Danijel Jovanović, Dušica Jovanović, Milivoje Kišić, Miodrag Pamučina, Živojin Filipović i Milan Krstović prvi put izneli odbranu i negirali krivicu.

U ovom predmetu u odsustvu se sudi Miloviću koji je u bekstvu, a koji je označen kao vođa ove grupe.

Optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal Miloviću se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i produženog krivičnog dela pranje novca u saizvršilaštvu.

Pored Milovića za ista krivična dela optuženi su i radnica BIA Dušica Jovanović, njen suprug Danijel Jovanović, vlasnik firme "Blumen market" Aleksandar Milojević, Strahinja Kutlešić, Milivoje Kišić, Miodrag Pamučina, Živojin Filipović i Milan Krstović.

Pripadnici grupe se sumnjiči da su od 2019. godine do 2. avgusta prošle godine, učestvovali u transportu novca iz Holandije u Srbiju i Crnu Goru. Sumnja se da su iz Srbije u Crnu Goru transportovali veću količinu novca stečenog od prodaje kokaina.

 

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading