Filip Z.
Foto: Printscreen/Društvene mreže

ladić Filip Ž. (21) iz Subotice izrešetan je posle svađe na benzinskoj pumpi, prošle godine 15. oktobra.  Filip je ubijen naočigled svog mlađeg brata (18), kada su na njih otvorili vatru mladići iz vozila u pokretu!

Kako smo tada pisali, stravični napad se dogodio u noći između subote i nedelje, oko 00.30 sati, nedaleko od benzinske pumpe u Subotici. Najpre je došlo do svađe između dve grupe mladića, među kojima je bio i Filip Ž., a zatim je sve preraslo u fizički obračun. Posle toga Filip Ž., njegov mlađi brat i prijatelj otišli su svojim vozilom, ali došlo je do dodatnog okršaja.

- Filip Ž. se nalazio na mestu suvozača, a njegov mlađi brat na zadnjem sedištu. Ubrzo se paralelno s njima pojavilo drugo vozilo na raskrsnici u kojem su se nalazili mladići s kojima su se sukobili na pumpi. Otvorili su vatru u njih. Meci su pogodili nesrećnog Filipa Ž. - navodi izvor blizak istrazi, i dodaje stravične detalje:

- Filip je od zadobijenih povreda preminuo na licu mesta. Lekari su mogli samo da konstatuju njegovu smrt. Preminuo je bukvalno naočigled svog brata. Mladići koji su pucali su posle toga pobegli u nepoznatom pravcu, zbog čega je čitava Subotica pod policijskom blokadom. Traga se za napadačima - tvrdi naš sagovornik.

Lažna imena Dominik i Sven

Okrivljeni su posle toga pobegli sa lica mesta, automobil ostavili i zvali prijatelje da dođu po njih nakon čega su pobegli. Oni su uhapšeni mesec i po dana kasnije u iznajmljenom apartmanu u Somboru kada su im pronađene i lažne isprave, odnosnu dokumenta Republike Hrvatske.

- Tokom novembra meseca 2023. godine, u Subotici, nabavili su radi upotrebe lažne javne isprave, koje su zatim držali u sobi koju su koristili, u Somboru, u jednom apartmanu - navodi se i dodaje:

- Imali su ličnu kartu Republike Hrvatske na ime Nesladek Dominik, sa fotografijom Predraga M. i ličnu kartu iste države na ime Petek Sven, sa fotografijom Ivana Č. Takođe, u tom stanu je pronađen i jedan pištolj istog kalibra kojim je ubijen Zeljković sa dva okvira u kojima je bilo 19 metaka.

Ubijeni mladić Filip je završio srednju školu za fizioterapeuta, a nije poznato da li je bio problematičan.

Jedini očevidac zločina je, kako se dalje navodi, brat ubijenog, koji je u svom iskazu u tužilaštvu naveo da su on i Filip stajali na raskrsnici jer je bilo upaljeno crveno svetlo na semaforu i da je on u jednom momentu čuo škripu guma, pa se okrenuo i kroz zadnji levi prozor je video sivi auto sa njihove leve strane.

- Kroz suvozačev prozor tog auta video je lice u šarenoj dukserici, sitnije građe, koji je imao nešto na glavi i verovatno podignutu duksericu preko usta, koji je bio vozač, video je da ispruža ruku ka prozoru i video je pištolj metalik sive boje. Pištolj je bio uperen prema njima. Vozač je bio nagnut ka suvozačevom sedištu, ruka mu je bila ispružena ka prozoru, a prozor na tom vozilu je bio otvoren. Ruka tog lica i pištolj nalazili su se od sredine prozora ka napred, a ruka tog lica nije bila van vozila, već je samo cev pištolja bila van vozila. Onda je začuo prvi pucanj.

Prema navodima optužnice Filipov brat seća se i da je video da je na mestu suvozača krupnije lice, u zelenkastoj dukserici, koje je sedelo u sedištu skroz uspravno, a ne može da se seti da je video njegovo lice.

Za Filipovo ubistvo Više javno tužilaštvo u Subotici je podiglo optužnicu protiv Predraga M. (36) i Ivana Č. (26), koji su uhapšeni 30. novembra prošle godine u apartmanu u Somboru, a kod sebe su imali lažna dokumenta države Hrvatske!


BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading