Zoran Uskoković
Foto: Printscreen/Društvene mreže

U Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal u toku su saslušanja četvorice osumnjičenih da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe 29. januara 2021. godine, u Rakovici, ubili Zorana Uskokovića zvanog Skole, potvrđeno je za Tanjug u tom tužilaštvu.

Nakon saslušanja će biti poznato kako su se osumnjičeni branili i da li je tužilac predložio određivanje pritvora.

N.Ž., M.K., A.D., i V.B., su osumnjičeni za izvršenje krivičnih dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i teškog ubistvo.

Ova organizovana kriminalna grupa je u vremenskom periodu od 8.10. 2020. do 7.2. 2021. godine delovala sa ciljem da se iz bezobzirne osvete liši slobode sada pokojni Zoran Uskoković.

Osumnjičeni M.K. se po nalogu N.Ž. kako ne bi izazvao sumnju maskirao noseći silikonsku masku starijeg muškog lica, krećući se polako, blago pogureno sa štapom u ruci imitirajući kretanje starijeg čoveka, sa namerom da kod sada pokojnog Uskokovića stvori uverenje da mu ne preti bilo kakva opasnost i prilazeći mu u neposrednoj blizini ispalio dva projektila u pravcu Uskokovića nanevši mu smrtne povrede.

Osumnjičeni A. D.., V.B. i A.N. se sumnjiče da su po nalogu N.Ž. pružili shodno svojim zadacima u okviru ove organizovane kriminalne grupe vršili nabavku oružja za za izvršenje krivičnih dela sakrivanje uništavanje predmeta i tragova nakon izvršenog krivičnog dela.

Prilikom izvršenja krivičnih dela korišćena je telefonska SKY ECC komunikacija.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading