ubistvo skoleta
Foto: Alo/Foto: Alo!

U akciji su uhapšeni  kako se sumnja organizator grupe Nikola Živanović (45), direktni izvršilac ubistva Miloš Krstić (38), kao i saučesnici Aleksa Dimitrov (31) i Vladimir Babić (39), dok se intezivno traga za Aleksandrom Nikolićem koji je u bekstvu.

Zanimljivo je što je organizator vlasnik kafića,  a jedan od saučesnika bivši fudbaler, dok je Vladimir ranije bio osuđen i na pet godina i tri meseca zatvora zbog šverca kokaina iz Holandije.

Oni su juče saslušani u Tužilaštvu za organizovani kriminal  gde su izneli svoju odbranu, odnosno nisu želeli da pričaju, nakon čega je tužilac zahtevao pritvor za osumnjičene.

Kako saznajemo,osumnjičeni i ubijeni su bili poznanici a ćak je jedan od njih držao kafić u koji je Uskoković redovno dolazio sa svojim bližnjim.

ubistvo skoleta

Alo!/Masanori Jošida

 

 

Ekipa koja se sumnjići za ubistvo je sa Rakovice i Vidikovca, smatrali su se sitnijim igraćima. Jedino je prvoosumnjičeni držao kafić na Kanarevom brdu. E upravo je on, kako se sumnja angažovao svoje poznanike da likvidiraju Uskokovića.  Kako se sumnja navodno je to uradio zbog nekog predašnjeg nesporazuma sa Uskokovićem.  Postoje podaci kako su pratili Uskokovića i smišljali da se likvidacija izvrši. Znali su da je Usković oprezan pa je zato bio plan da mu se prerušeni približe – objašnjava naš izvor.

ubistvo skoleta

Alo!/Masanori Jošida

 

 

Prema njegovim navodima, svako od njih je dobio svoj deo posla.

-  Jedni su iz inostranstva nabavili pištolj, glavnoosumnjičeni je sve finasirao a odluku ko će da povuče oroz prihvatio se kako se sumnja Miloš koji je ujedno osmislio scenarijo sa maskiranjem - objašnjava naš izvor i dodaje:

ubistvo skoleta

Alo!/Masanori Jošida

 

 

 Osumnjičeni Miloš je takođe poznavao Uskokovića i zato se odlučio da glumi starca i to pogrbljenog, te je bukvalno prema do sada prikupljenim podacima gledao i vežbao kretanje starijih ljudi. Ujedno po završetku pripreme koja je trajala četri meseca napravili su sačekušu na Kanarevom brdu u Borskoj ulici. U trenutku kada se Uskoković vratio i parkirao automobil na   parking masto, koje je on koristio. tada mu je kako se sumnja  prišao Miloš glumeči starca pa ga je ubio. Kako se sumnja ubica je i overio Uskokovića pa je mirno otišao. Telo ubijenog je pronađeno nekoliko sati kasnije tačnije u 05.29 sati kada su radnici jedne prodavnice pristizali na posao – podsetio je izvor.

ubistvo skoleta

Alo!/Masanori Jošida

 

 

On je dodao da je policija odmah počela potragu za ubiciama.

- Tokom istrage došlo se do imena osumnjičenih ali tada jednostavo nije bilo dokaza, međutim uz pomoć kolega iz Evropola otkriveno je kako i zašto  došlo do likvidacije jer su osumnjičeni međusobno komunicirali – objasnio je izvor.

Zoran Uskoković mlađi

Foto: europol.europa.eu

 

 

Po hapšenju se oglasilo tužilštvo koje je navelo za šta se konkretno oni terete.

- Sumnja se da je ova organizovana kriminalna grupa, čiji je organizator N.Ž., a pripadnici M.K., A.D., i V.B., kao i A.N., koji nije pronađen na adresi stanovanja, 29. januara 2021. godine, u večernjim satima u Rakovici, u Borskoj ulici na parkingu ispred jednog diskonta lišili života Zorana Uskokovića zvanog Skole. Ova organizovana kriminalna grupa je u vremenskom periodu od 8.10. 2020. do 7.2. 2021. godine delovala sa ciljem da se iz bezobzirne osvete liši života sada pokojni Zoran Uskoković - saopšteno je iz Javnog tužilaštva za organizovani kriminal.

Zoran Uskoković mlađi

Foto: europol.europa.eu

 

 

U saopštenju tužilaštva navodi se da se Krstić po nalogu Živanovića, kako ne bi izazvao sumnju maskirao noseći silikonsku masku starijeg muškog lica, krećući se polako, blago pogureno sa štapom u ruci imitirajući kretanje starijeg čoveka, sa namerom da kod sada pokojnog Uskokovića stvori uverenje da mu ne preti bilo kakva opasnost i prilazeći mu u neposrednoj blizini ispalio dva projektila u pravcu Uskokovića nanevši mu smrtne povrede.

- Osumnjičeni A. D., V.B. i A.N. se sumnjiče da su po nalogu N.Ž. pružili shodno svojim zadacima u okviru ove organizovane krimanlne grupe vršili nabavku oružja za za izvršenje krivičnih dela sakrivanje uništavanje predmeta i tragova nakon izvršenog krivičnog dela. Prilikom izvršenja krivičnih dela korišćena je telefonska SKY ECC komunikacija - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Zoran Uskoković mlađi

Foto: europol.europa.eu

 

 

Nepostredno nakon ubistva majka ubijenog Skoleta mlađeg je za beogradske medije istakla je da ne zna šta je razlog ubistva njenog sina, a na pitanje da li je motiv osveta zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana, s kojim je povezivan njen suprug, ona je odgovorila: "Ne znam, sve je moguće."

Zoranov očuh rekao je da je video snimke sa nadzornih kamera.

- Od njegove druge godine sam s njim, zvao sam ga najbolji. Ne znam šta da kažem. Policija je dolazila kod nas, a čujem da su išli i kod komšija. Oni imaju neke sumnje, postoje i snimci s kamera. To je strašno! Niko nije tako brutalno ubijen! Napadač ima oko 35 godina, a Zoranu je pucao u lice - rekao je tada očuh.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading