DVOJICA TINEJDŽERA (18) PRIMLJENA U BOLNICU NAKON ŠTO IH JE PRETUKAO VRŠNJAK Oglasila se direktorka škole iz Prokuplja i rekla šta će biti sa nasilnikom
Foto: Shutterstock/FOTO Shutterstock

U prokupačku bolnicu su sa lakšim povredama primljena dva učenika četvrtog razreda srednje Tehničke škole "15. maj" nakon što ih je napao osamnaestogodišnji mladić.

Do incidenta je došlo u utorak, nešto pre 17 časova, potvrdili su iz policije za lokalne medije. Uzrok napada trenutno nije poznat.

Iz Školske uprave Niš potvrđeno je da je slučaj prijavljen, a direktorka obrazovne ustanove u kojoj se tuča dogodila , Biljana Milenković, navodi da su preduzete sve potrebne mere, pišu "Južne vesti".

Ona je potvrdila da je učenik koji je izazvao tuču jutros zatražio je da se ispiše iz škole.

- Mi smo odmah sazvali Tim za nasilje gde je doneta odluka da se radi o trećem nivou nasilja. Obavestili smo Školsku upravu, policiju, Centar za socijalni rad. Svi su dali izjave uključujući i roditelje te dece, a đak koji je učestvovao u tuči jutros je podneo zahtev da iz porodičnih razloga traži ispisnicu iz škole - rekla je direktorka Milenković za "Južne vesti".

U Zdravstvenom centru su potvrdili da su oko 17 sati u pratnji roditelja primljena dva mladića stara osamnaest godina.

- Pacijenti 2006. godište su u pratnji roditelja primljeni oko 17 sati, pregledani su i, nakon odrađene dijagnostike pušteni kući jer težina povreda nije zahtevala bolničko lečenje. Nemamo podatke da su povrede zadobijene u tuči - kažu u Zdravstvenom centru.

Prokupačka policija je primila informaciju o tuči učenika i o tome obavestila nadležno tužilaštvo.

- Policija je postupala po prijavi da je 18-godišnjak fizički napao dvojicu učenika četvrte godine, obavešteno je Osnovno tužilaštvo u Prokuplju i po njihovom nalogu protiv izvršioca biće podneta krivična prijava u redovnom postupku, a za krivično delo nasilničko ponašanje - kažu u policiji.

U Školskoj upravi u Nišu samo su potvrdili da su obavešteni o incidentu i da će u dalje postupati u skladu sa njihovim ovlašćenjima.

Kurir.rs/Južne vesti

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading