Zoran Uskoković
Foto: Printscreen/Društvene mreže

 

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je da se sumnja da je motiv ubistva koje se dogodilo 29. januara 2021. osveta.

Zoran Uskoković mlađi

Foto: europol.europa.eu

 

 

- Iako se sumnjalo da je Mali Skole, sin Zorana Uskokovića Skoleta koji je ubijen 2000. iz osvete zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana 15. januara 2000. u hotelu "Interkontinental", ubijen zbog svog oca, operativne informacije ukazuju da je u pitanju nešto sasvim drugo. Naime, na kafić osumnjičenog organizatora kriminalne grupe Nikole Živanovića dvaput su u kratkom periodu bacane eksplozivne naprave. Navodno, on je posumnjao da iza bombaških napada stoji Uskoković mlađi i zbog toga je angažovao ostale osumnjičene - otkriva izvor.

zoran uskoković

Alo/Privatna arhiva

 

 

Osim Živanovića (43), zbog sumnje da su počinili ubistvo uhapšeni su i Vladimir Babić (39), bivši suprug manekenke Sandre Obradović, zatim fudbaler lokalnog beogradskog kluba Aleksa Dimitrov (31), kao i Miloš Krstić (38) koji se sumnjiči da je pucao u Uskokovića. Osumnjičeni Aleksandar Nikolić je u bekstvu.

Zoran Uskoković mlađi

Foto: europol.europa.eu

 

 

Kako je saopšteno iz Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, svi osumnjičeni su se na salušanju branili ćutanjem.

- Oni se terete da su 29. januara 2021. godine uveče u Borskoj ulici u Rakovici ispred jednog diskonta ubili Uskokovića. Po nalogu Živanovića, Krstić je, kako ne bi izvazvao sumnju, na lice stavio silikonsku masku starijeg muškarca. Kretao se polako, blago pogureno i sa štapom u ruci kao starac i prišao je Uskokoviću u kojeg je iz neposredne blizine ispalio dva hica - saopšteno je iz tužilaštva.

Ostali osumnjičeni, kako se dodaje, imali su zadatak da nabave oružje, sakriju i unište tragove posle ubistva, a navodno je ključni dokaz protiv njih Skaj komunikacija.

Inače, bivši muž maneknke, Vladimir Babić već je osuđivan i to zbog šverca kokaina. Bio je hapšen i 2016. zbog sumnje da je iz Amsterdama sa saradnicima u automobilu švercovao drogu vrednu oko 12 milona evra.

- Sud ga je tada kaznio sa pet godina i tri meseca zatvora i nedavno je odslužio kaznu. U međuvremenu, javnosti je postao poznat pošto ga je bivša supruga prijavila za nasilje. Tada je javno govorila o tome da je "on poznat i da ga se plaši" - podseća sagovornik.

Miloš Krstić, koji je osumnjičen da je direktni počinilac zločina, navodno je radio u jednoj privatnoj medicinskoj ustanovi kao vozač. Sestra ubijenog Uskokovića za medije je izjavila da poznaje uhapšene i da je organizator grupe priznao da je "greškom ubio njenog brata", piše Kurir.rs.

 

 

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading