policija
Foto: Alo/Nenad Vujanović


Učenik osmog razreda Osnovne škole "Sečenji Ištvan" u Subotici danas je izvršio napad nožem na devojčicu iz istog razreda, što je izazvalo pometnju među učenicima, roditeljima i osobljem škole. Prema izveštaju "Blica", policija je potvrdila ovaj nemili događaj, a nadležno tužilaštvo je uključeno u istraživanje slučaja.

Prema izjavama roditelja učenika, napad se desio između 13 i 13.30 časova, tokom nultog časa, kada je učenik nožem povredio devojčicu. Prema rečima jednog oca, dečak je izbo devojčicu u ruku i nogu, nakon čega je ona uspela da pobegne u drugu učionicu, gde joj je nastavnica pružila prvu pomoć. Srećom, povređena devojčica nije životno ugrožena i prema trenutnim informacijama, ima lakše telesne povrede.

- Ćerka kaže da se dečak javio nastavnici i ona ga je pitala zašto je ušao u školu bez školske torbe, a on je rekao da ima neke druge planove koje mora da uradi. Došao je našoj drugarici s leđa i izbo je nožem. Jednom je ubo u ruku i četiri puta u nogu. Pobegla je s još jednom drugaricom u drugu učionicu, tamo je bila nastavnica srpskog i ona joj je vezala nogu i ruku da joj zaustavi krvarenje. Posle su odveli tog dečaka u policiju i ne znaju deca šta je dalje bilo, ali je moja ćerka jako uplašena – kaže otac učenice koja je videla kada je dečak napao devojčicu nožem.



Nakon incidenta, roditelji su reagovali brzo i došli po svoju decu, koja su bila uplašena i šokirana zbog onoga što se desilo. Neki roditelji su čak izrazili ljutnju i zabrinutost zbog bezbednosti njihove dece u školi, ističući da su već organizovali proteste zbog prethodnih incidenata.

- Deca su jako uplašena, ne znamo šta se tačno dogodilo, ali ovo više nema smisla šta se dešava. Rekli su da se radi o izolovanom incidentu, ali ozbiljno razmišljam da ispišem dete iz ove škole i upišem ga u neku drugu - rekao je Subotičanin.

Njegov sugrađanin, čija ćerka pohađa istu školu, kaže da je ona videla kada je povređena devojčica izlazila.

- Rekla mi je ćerka da je devojčica u ruku ubodena i da je videla da je izašla krvave ruke, ali i noge. Bila je policija, tražili su dečaka, a on se navodno sakrio u školi – rekao je otac jedne učenice OŠ „Sečenji Ištvan“.

- Nije mi jasno kako se ovo dogodilo, jer ovo nije prvi put. Zimus smo organizovali protest ispred škole zbog pretnji jednog učenika, nije isto dete u pitanju. Očekujem da se svi roditelji ponovo nađu ispred škole, jer ovde naša deca nisu bezbedna, i dalje su nebezbedna. Kad smo stigli pred školu kapija je bila širom otvorena, a sada su je zatvorili. Na šta ovo liči – kaže Subotičanin čije dvoje dece pohađa ovu školu.

Reakcija škole


U viber grupi roditelja stigla je poruka koja je obavestila roditelje da su svi učenici zdravstveno dobro i da je škola preduzela mere kako bi se ublažio stres koji su učenici doživeli. Takođe, naglašeno je da su institucije iz spoljašnje zaštitne mreže odmah reagovale i da je obaveštena i nadležna Školska uprava i Ministarstvo prosvete.

Pojedini roditelji tvrde da je napadač već bio poznat kao problematičan među vršnjacima, što dodatno budi zabrinutost u vezi sa bezbednošću u školi "Sečenji Ištvan". U Višem sudu u Subotici nema zvaničnog akta tužilaštva u vezi sa ovim slučajem, ali se očekuje da će predmet stići do njih u skorije vreme.

(Blic)

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading