Uroš Blažić suđenje
Foto: Alo/Vladimir Marković

Reporter: Mihajlo Žilović

Milunka G., Uroševa ujna, rekla je da želi da svedoči. Ona je rekla da pre svega želi da izjavi saučešće porodicama nastradalih.

- Ja sam sa Radišom i Urošem bila u normalnim odnosima. Videli smo se najčešće na slavama. Jedno dva puta godišnje smo se viđali. Biljana mi se nikada nije požalila da ima problem. Mi smo to u novinama saznali da su protiv Uroša vođeni postupci. Bila sam na svadbi kod Uroševog brata, ne mogu da se setim da li je bilo pucnjave. To je bilo davno, 2011. Radiša mi nikada nije pričao o oružju, kao ni Uroš. Ne znam da li je Uroš bio lovac. Uglavnom sam bila u Duboni kod njih kući, a poslednji put videla sam se sa njima u Šepšinu na svetog Jovana, kada je Uroš slavio slavu. On je poslednji put kod nas bio 31.oktobra 2022. godine. Moji sinovi mi nisu pričali o oružju niti da im je Uroš pričao o bilo čemu. Uroš se bavio voćarstvom i od toga su se izdržavali. Oni nisu imali nikakve probleme, što sam ja znala, ne znam da je imao problema-rekla je Milunka i dodala:

-Nisu se nikada požalili da imaju bilo kakav problem sa meštanima. Bila sam u kontaktu sa Biljanom nakon svega. Čujemo se s vremena na vreme. Nisam išla u posetu kod njih. Biljana je jednom dolazila da obiđe oca. Ona mi se žalila kako joj je žao roditelja ubijenih, dece, šta je napravio. Pitala sam je koji je razlog što je ubio decu, a ona nije znala da mi kaže. Pitala sam je odakle toliko oružja u kući, a ona mi je rekla “ne znam, to je Uroševo”, rekla mi je da ne zna “odakle to oružje Urošu”. Ne znam da li je majka znala odakle pare Urošu za oružje. Mnogo mi je žao porodica, dece, moram da izjavim saučešće- zaključila je na kraju Milunka.

Svedočenje automehaničara

Đorđe K., automehaničar koji poznaje Uroša i njegovog oca Radišu, svedočio je nakon Uroševe ujne. On je rekao da je u nekoliko navrata bio u nadnici kod njih.
- Kao prvo, ja sa njim nisam bio tog dana. Krenuo sam do Mladenovca po autodelove. Svratio sam u prodavnicu u Duboni, sa nama je bio drug koji me je vozio, moja supruga i naše maloletno dete. Mi smo posle uočili uveče posle 19 sati kod spomenika društvo. Bio je plamen vatre. Kada smo otišli, prošlo je nekih sat vremena. Kada smo se vraćali iz Mladenovca, videli smo isti plamen i ugledali automobil koji je presekao put, koji je krenuo ka Malom Orašju. Čovek koji me je vozio je zastao, na šta sam mu rekao da vozi. Kada smo bili ispred Orašja, opet smo ugledali taj auto, koji je bio u Duboni. Nisam tog dana uopšte video Uroša. Mi smo išli sivim mercedesom. Bila su deca ispred prodavnice, neka su trčala po putu, a ljude nisam zapazio. Mi smo se parkirali ispred na ulazu. U prodavnici sam kupio cigarete, detetu sok. Mislim da sam imao farmerice, crveno-bele patike, nisam bio siguran da li sam bio u dukserici ili jakni. Na tom snimku vidi se radnica, ja i mislim da se vidi dečko koji me je vozio automobilom - rekao je Đorđe K.

Svedok Zoran V. istakao je da ne poznaje okrivljene i da ih nikada u životu nije video.

- Ostajem pri svemu što sam rekao u tužilaštvu. Osoba koja je bila sa Urošem nije ovaj dečko Đorđe K. Taj momak je bio krupan, viši od njega. On je izašao iz sivog mercedesa, Uroš je vozio. To je bilo negde između 9 i pola 10 - rekao je Zoran V.

 

Urošu Blažiću se sudi zbog ubistva devetoro mladih u selima Malo Orašje i Dubona, počinjenih 4. maja prošle godine.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading