U DVE AKCIJE VIŠEG TUŽILAŠTVA I POLICIJE UHAPŠENO 9 OSOBA Oglasio se glavni tužilac Stefanović i ispričao detalje
Foto: Alo.rs

Po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, u saradnji sa Odeljenjem za borbu protiv korupcije Uprave kriminalističke policije MUP RS danas je uhapšeno ukupno devet lica, među kojima je i nekoliko pripadnika komunalne milicije i jedan saobraćajni policajac, potvrdio je za Kurir glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović.

- Osumnjičeni su lišeni slobode u dve odvojene akcije zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja, trgovina uticajem i zloupotreba položaja odgovornog lica - precizirao je Stefanović.

On je dodao da je svima određeno zadržavanje do 48 sati u kom roku će biti saslušani pred postupajućim javnim tužiocem.

Postoje osnovi sumnje da je rukovodilac u komunalnoj miliciji P.S. u više navrata zloupotrebio službeni položaj, zajedno sa D.P i M.A, kao i da je u jednom prilikom izvršio krivično delo trgovina uticajem, a sve u cilju da sebi i drugima pribavi korist u vidu nesankcionisanja različitih prekršaja, na šta su ga podstrekavali M. DJ. i M.M.

Sumnja se i da je jednom prilikom P. S. postrekavao saobraćajnog policajca P.B. na zloupotrebu službenog položaja.
Takođe, postoje osnovi sumnje da A. V., odgovorno lice jedne građevinske firme, tokom 2024. godine zajedno sa osumnjičenima R.S. i M.N. izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, tako što su kršeći propise o načinu odlaganja komunalnog otpada pribavili protipravnu imovinsku korist od preko 1.500.000 dinara I to odvoženjem komunalnog otpada na divlje deponije. 

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading