policija interventna
Foto: Alo/Vladimir Marković

Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, okrivljenom se na teret stavlja produženo krivično delo Pronevera za koje je zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora.

Postoji opravdana sumnja da je Aleksandar C. (34) radeći kao pomoćnik u kancelariji jednog javnog izvršitelja u Beogradu, u periodu od 17. juna 2020. godine do 16. juna 2021. godine u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od ukupno 6.899.620,64 dinara, prisvajao novac koji mu je bio poveren na radu.

On je, pored ostalog, bio zadužen za evidenciju i rasknjižavanje uplata, te unos podataka u elektronski program vođenja predmeta, pa je najpre ulazio u program i pratio uplate koje su se evidentirale na računu javnog izvršitelja ostvarene u postupku prinudne naplate sa računa izvršnih dužnika.

Zatim je, umesto da navedena sredstva dalje transferiše na račune izvršnih poverilaca, označena sredstva prebacivao na svoj lični račun.

Prilikom kreiranja elektronskih naloga za prenos novca u programu, Aleksandar C. je umesto brojeva računa izvršnih poverilaca unosio broj svog ličnog tekućeg računa, a u tim prilikama je unosio nazive izvršnih poverilaca i na taj način prikrivao da sredstva uplaćuje na svoj tekući račun.

Novac je podizao sa svog računa i trošio ga na lične potrebe.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading