KAVČANI UNIŠTILI SAMI SEBE Planirali likvidacije u Beogradu, a njihova Skaj prepiska odvela policiju direktno do Vušovića!
Foto: Alo.rs

Uništili sami sebe! Kobna greška koju su napravili „kavčani“ dovela je do hapšenja kuma Radoja Zvicera, ali i Nikole Vušovića, zvanog Džoni sa Vračara! Ekipa koja je u maju ove godine planirala atentat u Beogradu, pohapšena je u spektakularnoj policijskoj akciji, a tada je provaljena i njihova Skaj komunikacija koja je MUP direktno dovela do samog vrha kavačkog klana!    

Kako saznajemo, uhapšena petočlana ekipa „kavčana“ planirala je likvidaciju u samom centru Beograda, a zatim su usledile brojne policijske akcije u kojima su hapšeni pripadnici raznih manjih ekipa.

- Kako bi spasli svoju kožu i dobili manje kazne, odavali su krupnije igrače. U jednoj od akcija hapšenja zaplenjen je Skaj telefon u kojem su pronađena prepiska upravo s Nikolom Vušovićem Džonijem. Tada su počeli da se ruše kao kula od karata - navodi izvor blizak istrazi, i dodaje detalje:

platforma duh

Foto: Evropol

 

- Nakon hapšenja petorke koja se sumnjiči za planiranje ubistva, usledila je još jedna policijska akcija u kojoj je zaplenjeno oružje u jednoj garaži na Novom Beogradu, a potom su uhapšeni i magacioneri, odnosno osobe koje su iznajmile garažu i čuvale arsenal za potrebe kavačkog klana. Usledila su još neka hapšenja, a u jednoj od akcija takođe je pronađen telefonska prepiska sa Skaja. Paralelno s tom istragom, uhapšeni su Tomislav P., koji je skrivio nesreću u kojoj je nastradala majka troje dece u Bačkom Petrovcu. Posle njega ubrzo je uhapšen u Hrvatskoj Milovan Zdravković, Zvicerov kum - objašnjava naš izvor.

Prema rečima našeg sagovornika, izjave uhapšenih Tomislava i Milovana su se poklopile s izjavama, ali i podacima sa zaplenjenih telefona, koji su u međuvremenu otključani, te se došlo do informacija u vezi s Vušovićem.

- Zanimljivo je da se došlo do podataka da je Vušović bio na vezi i sa Deskom B., čiji je brat uhapšen u ekipi koja se sumnjiči za ubistvo na Kanarevom brdu. Brojne izjave uhapšenih, informacije sa Skaja, ali i one dostavljene iz Evropola su se poklopile. Pre nego što je Vušović uhapšen, preko advokata poslao je poruku da je spreman da se preda, ali pod svojim uslovima. Postoje informacije da je Vušović spreman da sarađuje, odnosno otkrije lokaciju gde se njegov šef Radoje Zvicer nalazi i da je takođe raspoložen da otkrije još neke nepoznate detalje u vezi s funkcionisanjem klana - rekao je izvor.

Podsetimo, brojni članovi vračarskog klana su uhapšeni i njima se sudi pred Specijalnim sudom, međutim, neki od njih su u dugo bili u bekstvu. Reč je upravo o Nikoli Vušoviću, koji važi za vođu vračarskog klana, a kojem se trag gubio još pre nekoliko godina.

Velko Belivuk

Foto: Alo

 

Kada je pala ekipa Veljka Belivuka, ali i brojne kriminalne grupe iz regiona, svaki trag se izgubio Nikoli Vušoviću, ali Radoju Zviceru, koji važi za vođu svih „kavčana“.

Uhapšen tajanstveni Srbin u Španiji

Državljanin Srbije, koji je već skoro šest godina na poternici, uhapšen je u velikoj akciji Civilne garde Alikantea, u Kosta Blanki u Španiji. Kako je saopštila španska policija, Srbin koji je imao falsifikovana hrvatska dokumenta, priveden je u mestu Torevijeha po evropskom nalogu za hapšenje koji su za njim 6. decembra 2018. izdale portugalske vlasti. Za njim je potragu, kako navode, raspisao i sud u Madridu.

Kako navode, istragu, koja je obuhvatala iscrpan nadzor čak nekoliko kuća, stanova, prodavnica i restorana u koje je odlazio, ali i mesta za rekreaciju koja je posećivao, preuzeo je teritorijalni tim pravosudne policije tog grada.

- Iako ga je bilo teško identifikovati, jer je stalno nosio šešire, naočare za sunce i bio izuzetno oprezan kako bi eventualno primetio prisustvo policije, agenti su uspeli posle više meseci da ga identifikuju - navode oni.

Lisice su mu, kako dodaju, stavljene 9. septembra i to dok je kupovao u supermarketu u Torevijehi. Kako navode, nije pružao otpor. Identitet uhapšenog nije saopšten.

 

Nikola Vušović je uhapšen pre dve godine u Dominikani, međutim, ubrzo je pod misterioznim okolnostima pušten i od tada se nije znalo gde se nalazi.

Vušović je, inače, punio stupce crne hronike još davne 2010, kada je uhapšen zajedno sa vođom navijača Partizana Aleksandrom Stankovićem, koji je likvidiran 13. oktobra 2016. sa čak 60 metaka iz dva „kalašnjikova“ u Bačvanskoj ulici u Beogradu nasred ulice.

- Stanković je tada, kao vođa jedne Partizanove navijačke frakcije, pao sa osam pripadnika svoje grupe. Među uhapšenima bio je Vušović, ali i tada maloletni Luka Cerović i Marko Drakula. Tada su se sumnjičili za preprodaju droge, kao i za oružje i eksploziv. Takođe, sumnjalo se da su članovi ove ekipe učestvovali i u pokušajima ubistva - saopštio je ranije MUP.

Njegova kriminalna organizacija je tokom kasnijih godina navodno potpala pod okrilje kavačkog klana.

- Kavački klan ima svoje ogranke u Beogradu. Nakon ubistva Stankovića, Belivuk, koji mu je bio najbolji prijatelj i najbliži saradnik, preuzeo je sve njegove poslove i postao jedan krak kavačkog klana u Srbiji, dok je drugi krak predvodio Vušović. Belivukova i Vušovićeva ekipa zapravo su radile za „kavčane“, ali su i međusobno, navodno, bili u korektnim odnosima - objašnjavao je sagovornik beogradskih medija.

Izvori za beogradske medije ranije su navodili da je ekipa Džonija s Vračara veoma brutalna i surova, a sumnja se da su oni odgovorni i za postavljanje eksploziva pod automobil Lazara Vukićevića, navijača Crvene zvezde. Bomba postavljena pod njegov „porše“ eksplodirala je 2019. godine na Vračaru, a Vukićević je tada pukom srećom izbegao smrt.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading