španija srbin
Foto: Printscreen/Guardia civil

Osumnjičeni Srbin, poznati "butronero" (na španskom-lopov koji buši rupe u zidu) u policiji, koji ima različite identitete i višestruku pozadinu, dovodi se u vezu sa krivičnim delima razbojništva uz upotrebu sile, falsifikovanja dokumenata i članstvom u kriminalnoj organizaciji. 

Civilna garda Alikantea privela ga je u Torevijehi, a on je od 6. decembra 2018. godine imao evropski nalog za hapšenje i predaju portugalskm vlastima. Pored toga, imao je i poziv Centralnog suda u Madridu, kojim je naloženo njegovo pretresanje, hapšenje i zatvaranje.

Prošlog decembra, Civilna garda je saznala da Srbin, sa višestrukim krivičnim dosijeima boravi sa svojom porodicom u Torevijehi.

- Da bi izbegao hapšenje, on je koristio sofisticirane metode prikrivanja, prerušavanja i kontra-nadzora. S obzirom na ove informacije, istragu je preuzeo Teritorijalni tim pravosudne policije Torevijehe. Poznati "butronero", uhapšen je u supermarketu u Torevijehi bez otpora - saopštila je španska policija.

španija srbin

Guardia civil

 

Istraga je obuhvatila iscrpan nadzor nekoliko domova, smeštajnih objekata i rekreacionih mesta koja je begunac posećivao. Iako ga je bilo teško identifikovati, jer je stalno nosio šešir i naočare za sunce, agenti su uspeli da ga lociraju.

Među njegovim stvarima, agenti su pronašli i hrvatsku ličnu kartu na ime drugog lica, sa fotografijom pritvorenika, zbog čega su agenti pretpostavili da je koristio falsifikovane dokumente kako bi izbegao prepoznavanje. Iz tog razloga, pored pravosudnih uslova, optužen je i za krivično delo falsifikovanje isprava.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading