sima balašević
Foto: Printscreen/Foto: privatna arhiva

 

 Kako smo saznali u roku od mesec dana B.D. je gotovo na isti način pokušao samoubistvo, kašikom je prerezao vene, ali je tada spašen.

-B.D. je pre oko mesec dana u Okružnom zatvoru u Zaječaru pokušao samoubistvo, ali bezuspešno. Tada je pokušao da iseče vene i tako se ubije. Očigledno je da je uspeo da ostvari svoj plan – kažu nam u zaječarskom tužilaštvu.

Prema nepotvrđenim informacijama, B.D. je pokušao vene da iseče – kašikom!

Tada su ga spasili čuvari i hitna pomoć koja je brzo stigla – kaže nam jedan pušteni pritvorenik koji je u pritvoru bio zbog sumnje da je počinio krivično delo vezano za saobraćaj.

 On je potom objasnio da je kašika jedina posuđe koje dobijaju da koriste za obrok.

-Mi u zatvoru, čak i u poluotvorenom tipu gde nismo u ćelijama već možemo da budemo u dvorištu ili sali gde je televizor, stoni tenis, šah, prilikom svakog obroka nikada ne dobijamo nož i viljušku, samo kašiku. I kada je čvrsta hrana, kuvana jaja, bilo šta, isključivo kašiku. Kažu da je B.D. bio izolovan, da nije imao cimere a da je vene sekao kašikom, i da je uspeo da jakim pritiskom probije kožu - rekao je pušteni pritvorenik. 

Da podsetimo, B.D. je uhapšen na osnovu DNK tragova. On je tokom noći 8. i 9. septembra kroz prozor ušao u kuću Sime Balaševića, koji je bio poznati ugostitelj kafane ’’Bolji život’’, vezao ga za stolicu, mučio da bi saznao gde je novac od navodno prodate kuće.

Telo Sime je sutradan pronašao sin vezanog za stolicu, modrog od batina, polomljenih prstiju, i sa nožem u grudima.

Nakon nekoliko dana, ubica je uhapšen, pred tužilaštvom se branio ćutanjem, i tada mu je određen pritvor do 30 dana u zaječarskom zatvoru.

Inače, B.D. je izvršio ubistvo kada je imao 16 godina i tada je kaznu služio u zatvoru za maloletnike.

S.B.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading