Pištolj
Foto: Printscreen/Foto carina


Carina Srbije nedavno je iznela saopštenje u kojem se navodi da su carinici otkrili neobične slučajeve na granici. Prilikom kontrole prtljaga putnika koji su putovali iz Mađarske ka Srbiji, otkriven je dezodorans napunjen drogom. U rancu jedne putnice pronađen je dezodorans čija je unutrašnjost bila ispunjena marihuanom, dok je kod iste putnice pronađen i smotuljak sa grumenom hašiša, kao i staklena bočica puna heroina među kozmetikom u neseseru.

Ovaj neobičan slučaj otkrivanja droge u dezodoransu ukazuje na sve kreativnije načine krijumčarenja narkotika preko granice. Carinici su se susreli sa izazovom otkrivanja droge na nekonvencionalnim mestima, što zahteva dodatnu pažnju i stručnost prilikom obavljanja njihovih dužnosti.

Pored ovog slučaja, carinici su nedavno otkrili i džepni pištolj marke "Lifecard 22 WMR" u jednoj od pristiglih pošiljki iz Mađarske, na ispostavi Pošte Novi Sad. Ovaj slučaj ukazuje na značajnu ulogu carine u otkrivanju ilegalnog oružja koje se pokušava uneti u zemlju putem poštanskih pošiljki.

Pištolj

Foto carina

 

 


Nakon otkrića dezodoransa napunjenog drogom i džepnog pištolja, nadležnost je preuzela policija i tužilaštvo. Ovo naglašava važnost saradnje između različitih institucija u rešavanju ovakvih slučajeva i sprovođenju zakona.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading