Olivera Ćirković
Foto: Alo/Vladimir Marković

- Zatvor je opasno mesto. Meni je, posle sukoba koje smo imali prišla bivša narkomanka. Izvadila je žilet iz brijača i isekla me je ispod levog oka. Da je samo milimetar više bilo, iscurilo bi mi oko, ostala bih bez oka - ispričala je Olivera Ćirković, bivša članica kriminalne grupe „Pink panteri“, gostujući u našoj emisiji „U ringu“.

Govoreći o najtežim danima provedenim u grčkom zatvoru, nekadašnja „pink panterka“ rekla je da je tamo svaki dan borba za opstanak. Prema njenim rečima, u tom zatvoru ništa nije strašno i ništa se ne tretira kao veliki incident, pa ni taj napad žiletom:

Olivera: „Panteri“ su naš patent!

Kao organizator kriminalne bande, Olivera Ćirković je bila zadužena za sve. Da okupi najbolje vozače, pronađe štek-stanove, pikira mete... I izbor ekipe bio je deo njenog posla:

- Pink panteri su ljudi iz Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, iz Srbije... To je kao bivša Jugoslavija, nema drugih zemalja, to je naš patent - istakla je Ćirkovićeva!

- U svakom trenutku vreba opasnost od neke budale. Taj prvi dan je izgledalo strašno. Krv je lila na sve strane. Izgledala sam kao Skarfejs. Hvala bogu da nije bilo suviše duboko - ispričala je Olivera osvrnuvši se na svoju prošlost.

Olivera Ćirković

Olivera Ćirković foto:Vladimir Marković

 

O provokacijama, napadima i podmetanjima, Ćirkovićeva je detaljno pričala „U ringu“, kao što je bez zadrške govorila i o bekstvu iz zatvora. O tim događajima pisala je u svojim knjigama koje ovih dana predstavlja na Sajmu knjiga. 

Govoreći o kriminalnoj grupi koju je ona organizovala i koja je pustošila evropske zlatare, Ćirkovićeva je otkrila i model po kojem su operisali:

- Nije me zanimalo ono što se meni sviđa, već samo ono što se traži, što može dobro da se proda. Potražnja određuje cenu. Svašta je prošlo kroz moje ruke, antikviteti, skupoceni tepisi, bunde... Kasnije, u drugom delu karijere, zbog čega sam kasnije i odgovarala, bilo je samo zlato. Ranac pun zlata može da se naplati od 300 do 500 hiljada evra. A to je samo jedan ranac koji okačiš na rame - kazala je ona. 

U zatvor je dolazio samo jedan čovek

Posete u zatvoru nikada nije volela niti ih je dozvoljavala.

- One bi bile mučne. Dozvolila sam samo sinu Nikoli da me poseti, dva ili tri puta za tih osam godina koje sam povela u zatvoru. Nisam želela da prolazim kroz sva šikaniranja čuvara koji vam brane da zagrlite dete. Druge zatvorenice su živele za taj trenutak, ali ja to nisam želela - ispričala je Ćirkovićeva.

 

Policija i tužilaštvo tvrdili su da su „panteri“ iz opljačkanih zlatara odneli robu u vrednosti od nekoliko miliona evra. Posle osam godina robije i decenije kriminalnih radnji i teških krivičnih dela, Ćirkovićeva kaže da svetskoj policiji duguje „zahvalnost“.

Olivera Ćirković

Olivera sa našom novinarkom Tanjom Kovačević foto:Vladimir Marković

 

- Hvala policiji! Oni su nam dali ime, pa nas niko ne naziva više kriminalcima i lopovima, već „Panterima“ - ispričala je Ćirkovićeva, koja je pre kriminalne imala zavidnu košarkašku karijeru u Srbiji, ali i u Grčkoj.

Kako je izgledalo bekstvo iz grčkog zatvora, kako ju je suprug uvukao u svet kriminala i kako je uspela da se iščupa iz „Pantera“, možete saznati u našoj emisiji „U ringu“ koja se emituje svakog petka u 20 sati na Alo! Jutjub kanalu.

Olivera je za kraj istakla da je kriminal iza nje, a da se danas posvetila pisanju i slikarstvu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading