Biljana Đorić
Foto: Alo/Društvene mreže

Biljana Đorić, studentkinja iz Mataruške Banje, nestala je pre tačno devet godina, ostavljajući za sobom samo misteriju i bol u srcima svojih najbližih.

Poslednji put viđena je 2. decembra 2015. godine, oko 10 časova uveče, kada je u blizini restorana "Zadužbina" na lokalnoj trafici ostavila svoja lična dokumenta i mobilni telefon, uz rečenicu da će "neko će već doći po to". Od tog trenutka, sudbina Biljane Đorić ostaje prava nepoznanica.

Biljanini roditelji od samog početka traganja gaje nadu da će se njihova ćerka ponovo odnekud pojaviti. Tokom svih ovih godina, preživeli su pravu emotivnu torturu, suočavajući se sa neizvesnošću koja je postala deo njihovih svakodnevnih života.

- Svaka godišnjica, svaki rođendan, svaka porodična proslava donosi novo razočaranje i bol. Kada nas mlađi sin pita kada će se sestra vratiti, srce mi se razbije na komade - priča Biljanina majka Vesna za Srbija Danas.

Tog 2. decembra čule smo se oko 12 sati kada mi je javila da je sve super uradila i da će proći ispit. Od tada se više nije javila - pričala je Biljanina majka za medije svojevremeno.

Policija je odmah po prijavi porodice pokrenula intenzivnu potragu, angažujući brojne jedinice, pa čak i ronioce koji su pretražili reku više puta reku Ibar. Iako su preduzete sve potrebne mere, istraga nije dovela do konkretnog traga.

- U početku smo pomišljali na ono najgore, ali kako su dani prolazili, postalo je jasno da nešto nije u redu - dodaje Vesna.

Za nestalom Biljanom je raspisana žuta interpolova poternica. Ponuđena je čak i novčana nagrada za informaciju o ovoj devojci.

Neposredno pre nestanka, Biljana je pokazivala neobično ponašanje koje je porodica primetila.

Roditelji su primetili da je Biljana počela intenzivno da čita Bibliju i često je govorila o lepotama crkve i duhovnom životu. "Osećali smo da se nešto menja u njenom ponašanju. Ponekad bi nas upozoravala na grehe, poput konzumiranja cigareta, što je izazvalo čuđenje kod nas", kaže Vesna.

Uoči nestanka, Biljana je kupila brojanice za mlađe sestre, što je predstavljao neobičan gest, s obzirom na to da je ranije često donosila druge poklone za svoje najmilije. Ove promene u njenom ponašanju stvorile su dodatnu sumnju među članovima porodice, koji su se brinuli da se možda povlači u sebe ili traži novo značenje u životu.

Porodica gaji sumnje da se Biljana nalazi u nekom od manastira

Vesna Đorić je otkrila da sumnja da je njena ćerka iskušenica u nekom od srpskih manastira.

Shodno tom uverenju, ona je zajedno sa svojim suprugom obišla više od 30 manastira po celoj zemlji, a u većini njih, nisu želeli da im otkriju da li je Biljana kod njih, pozivajući se na "želju iskušenika".

- Ne moraju da mi kažu u kom je manastiru. Samo da mi kažu jeste li ili nije kod njih. Da znam da li tragam u pravom smeru ili sam otišla na skroz pogrešnu stranu - kaže naša sagovornica.

Vreme je prolazilo, a porodica je neumorno nastavljala sa potragom, kucajući na vrata raznih manastira u nadi da bi Biljana mogla biti među monahinjama, ali bezuspešno.

Uprkos svim izazovima, Vesna je u razgovoru izrazito isticala podršku policije koja i dalje radi na slučaju nestanka njene ćerke.

- Policija nam je u trenucima očaja davala snagu da nastavimo. Imamo samo reči hvale za njihovu posvećenost - kaže ona, dodajući da su im policijski operativci često pružali moralnu podršku.

Svaki put kada zvono telefona zazvoni ili neko zakuca na vrata, Vesna oseća nadu da bi mogla biti Biljana. "Bilo je trenutaka kada smo se nadali da ćemo čuti njen glas. Ta nada nikada ne prestaje", ističe ona.

Iako su godine prošle porodica Đorić ne gubi veru. Svesni su da su svi zaslužni da znaju istinu o svojoj voljenoj, te nastavljaju da tragaju za Biljanom. "Želim da znam da je živa, bez obzira na to kakav život vodi. To je ono što zaslužujemo. Ukoliko je to njena želja, mi ćemo to poštovati", zaključuje Vesna.

(Telegraf.rs)

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading