incident
Foto: Alo/Foto: Alo/ilustracija

Kako su ispričali dečak i njegova majka Jelena, incident se dogodio u noći između četvrtka i petka u hotelu „Vidikovac“ u Nišu.

- Postoji pravilo da u ponoć svi moramo da budemo u svojim sobama. Grupa drugara i drugarica je bila  kod nas u sobi i razišli su se. Međutim, ostale su neke stvari i ja sam krenuo da vratim papuče drugaricama. Njihova soba je bila naspram sobe nastavnika matematike, ja sam samo ušao i dao im papuče, i izašao napolje. U tom trenutku nastavnik je izašao iz sobe,  tada čak nisam ni video ko je samo sam čuo da je neko agresivno otvorio vrata. Nisam se ni okrenuo, već samo počeo da trčim ka svojoj sobi. Kako sam zatvarao vrata on je uleteo i priklještio me vratima, kvaka me je udarila u grudni koš a on me je udario u lice – prepričao je V. R. traumatično iskustvo.

 - Počeo je da me vuče za ruke, gde su mi ostali tragovi od njegovih noktiju. Rekao je kako sam ga probudio, kako ne može da spava neko vreme jer lupamo na vrata. Rekao je da je neko pet puta lupao na vrata, ja to zaista ne znam jer ja nisam to uradio.

Dok je nastavnik vukao dečaka i hteo da ga odvede kod razrednog starešine, učeniku je zazvonio telefon, pa ga je pustio.

- Ja sam od šoka potom nazvao policiju i sačekao je ispred recepcije. Potom smo svi ispitani. Sve se dogodilo oko tri ujutru, tako da me je lekarka pregledala u devet ujutru. Tamo mi je vođa puta tri puta rekla da povučem to što sam rekao, ali ja to nisam želeo, jer je sve istina i stojim iza svojih reči.  Sutradan smo nastavili ekskurziju, a nastavnik se nijednom rečju nije obratio ni meni, ni mojoj majci – navodi dečak kome je presela maturska ekskurzija.

- Verujte da ne mogu da verujem šta nam se dešava. Kritikovali su ga što je odmah pozvao policiju, a ja dete sve vreme vaspitavam da treba da reaguje i da pozove Hitnu pomoć, ako vidi da je nekome loše ili da javi vatrogascima , ako je požar, ali i da poštuje autoritet, nastavnike, da ne vraća istom merom, da bude kulturan. Sada razmišljam da li ga uopšte dobro vaspitavam jer će tako samo da strada – još uvek u šoku priča majka Jelena.

- On je dobar đak, mirno dete, čak možda i previše mirno i staloženo. Tačno je da nije trebalo da bude na hodniku u to vreme, nije trebalo da vraća te papuče, ali to nije razlog da njega nastavnik fizički napadne. Očigledno su njemu ranije deca lupala na vrata i pobegla, a on se našao tu kad nije trebalo i na njemu je iskalio sav bes. Sutradan su sva deca bila kažnjena i rečeno im je da su kažnjena zbog svog druga. Deca su se podelila, neki su bili uz njega, a neki protiv. Van sebe sam. Pitam se gde smo došli kao društvo i šta nama se dešava. Osećam se tužno i sramotno. Razgovarala sam sa Centrom za socijalni rad, a obavestiću i nadležno tužilaštvo - navodi majka.

Pokašali smo da dobijemo komentar OŠ „Jovan jovanović Zmaj“, ali nam je rečeno da ćemo zvaničnu izjavu o slučaju dobiti sutra, kada bude obavljen razgovor sa svim akterim incidenta.

subotica.com

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Voja

28.10.2024 12:01

Ko još veruje ovom ljubi ga majka. On je sav bio dobar a nastavnik zao, Ko još veruje u uvu priču ali majka ima veze u novinama