bijelo polje
Foto: Alo/Privatna arhiva

Treći je dan potrage za dvostrukim ubicom koji je iz vatrenog oružja ubio Milenku i Jovana Madžgalja u selu Sokolac kod Bijelog Polja. Činjenica da se naoružani ubica šeta njihovim krajem, meštanima dodatno uliva strah u kosti.

- On je opasan krimilanac, on kome se namerači taj je gotov. Danima je išao po našim selima, obio jednu kuću, ukrao pušku. Posle ubio dvoje poštenih i nedužnih ljudi. On ovaj teren odlično poznaje, čuo sam da je lovac, mnogo bolje on poznaje teren nego ovi policajci i vojska što ih traže. Postoji mogućnost da je prešao u susednu Bosnu ili Srbiju preko nekog divljeg prelaza, ali ipak mislim da je on ovuda negde, jer ovaj teren oko Bijelog Polja zna najbolje, rekao je za RINU meštanin Petar Bulatović.

U čitavom ovom kraju Bijelog Polja od petka je opsadno stanje, u kućama kod meštana spavali su pripadnici vojske kako bi ih zaštitili od potencijalne opasnosti.

Osnovna škola u Tomaševu je zatvorena dok se situacija ne reši, a lovcima je strogo zabranjen izlazak u lovišta.

Na terenu su sve raspoložive ekipe policije i vojske, za ubicom tragaju i helikopterske jedinice.

- Od petka ne spavamo normalno, strepimo svaki trenutak. Nikad nismo sigurni iza kog drveta se može pojaviti ubica. Nastradalo je dvoje poštenih ljudi, koji su ga primili u kuću i ugostili ga. On se vratio i kroz prozor i zaključana vrata ih ubio. Prestravljeni smo ovim zločinom. Biće nam lakše jedino kad se ubica pronađe, dodaju meštani.

Meštani su danima viđali naoružanog čoveka da se kreće kroz selo i to su prijavili nadležnima. Policija je juče saopštila da je prijava stigla samo tog kobnog dana kada se ubistvo i dogodilo.

Osumnjičeni Alija B. je višestruki povratnik u izvršenju krivičnih dela i više od 30 godina je proveo u zatvoru. Bio je osuđen za teške krađe, pucnjavu i silovanje. Pre nekoliko meseci je izašao iz zatvora.

(RINA)

BONUS VIDEO

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading