BLAŽIĆ BIO URAČUNLJIV U TRENUTKU ZLOČINA Psihijatar o mentalnom sklopu optuženog za masovno ubistvo
Foto: Alo/Foto: Alo!

- Uroš Blažić je mlađa punoletna osoba i dalje u razvoju i prosečne inteligencvije. Nije registrovana duševna poremećenost, ni zaostatak u razvoju. Njegova mentalna starost odgovara njegovom uzrastu, nismo registrovali zavisnost od alkohola i droga. Njegovo stanje ne ukazuje na prisustvo psihopatoloških sadržaja, on je imao očuvane sposobnosti rasuđivanja. Sposoban je da shvati prirodu i svrhu krivičnog postupka, da sam i uz pomoć branilaca prati suđenje i iznese odbranu - rekla je Veštak.

Na pitanje da li je Blažić rekao da je koristio steroid trenbolon ili testosteron, Marija Panić je izjavila da Blažić nije rekao da je koristio suplemente, alkohol, ni droge, a da je o tome konkretno bio pitan.

- Radiša Blažić je stabilan sa elementima pasivne agresivnosti. S obzirom na njegovu strukturu ličnosti, koja je depresivno anksiozna, mogućnost da shvati ozbiljnost dela je bila umanjena, ali ne bitno - dodala je doktorka.

Ona je ispričala da su Blažićeve kognitivne funkcije bile očuvane tokom masovnog ubistva, ali i nakon toga, kada je davao iskaz u tužilaštvu i kada je razgovarao sa veštacima. Istakla je i da Blažić nije imao halucinacije, niti sumanute ideje, niti bilo šta što bi moglo da utiče na sposobnost rasuđivanja i odlučivanja.

- Trenbolon se koristi za pojačavanje fizički performansi. Mi nismo imali podatak da je on koristio te supstance. Bilo šta da je uneo u organizam pre kritičnog događaja, to nije bilo od uticaja na njegove sposobnosti odlučivanja i rasuđivanja i nije umanjivalo njegovu sposobnost da shvati značaj dela - rekla je Veštak, a Blažićev branilac je pitao kako steroidi generalno utiču na psihu, čemu se tužilac usprotivila, te je pitanje odbijeno.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading