DETALJI SUDARA VOZA I AUTOBUSA KOD PROKUPLJA Evo šta se dogodilo
Alo.rs/ Dejan Briza

Iz Infrastrukture želenice Srbije saopštavaju da je, na osnovu prvih izveštaja, uzrok sudara teretnog voza i autobusa kod Prokuplja, nepažnja vozača drumskog vozila.

Nema povređenih u sudaru koji se dogodio jutrs na delu pruge Prokuplje - Toplička Mala Plana, kada je na obezbeđenom putnom prelazu, lokomotiva prevoznika "Kombinovani prevoz", naletela na autobus.

Putni prelaz na kome se dogodila nesreća adekvatno je obezbeđen saobraćajnim znakovima vertikalne drumske signalizacije, kao i potrebnom zonom preglednosti, što znači, kažu iz Infrastrukture, da je pruga na ovom mestu pregledna, a putni prelaz je čišćen od rastinja.

Na lice mesta izašli su pripadnici MUP-a.

Infrastruktura železnice Srbije podseća da je prema zvaničnim izveštajima više godina unazad uzrok nesreće na putnim prelazima u Srbiji u više od 95 odsto slučajeva nepažnja i neodgovornost vozača drumskih vozila i drugih učesnika u drumskom saobraćaju.

Iz tog preduzeća apeluju i upozoravaju da se poštuju saobraćajna signalizacija i propisi na putnim prelazima, kako bi se sprečile nesreće i sačuvali ljudski životi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading