TUGA U GRABOVCU Žar iz peći zapalio krevetac sa bebom!
Foto: Alo

Sumnja se da je devojčica sa sebe odbacila ćebe čiji je jedan kraj pao na žar iz peći

Ocu konstatovane opekotine drugog stepena po rukama

Muk i tišina zavladali su juče u selu Grabovac pokraj Obrenovca zbog smrti dvoipogodišnje D. R. koja je u ponedeljak stradala u požaru. Devojčica je zadobila teške opekotine u krevecu kada je žar iz peći zapalio njeno ćebe. Opekotinama je podlegla tri i po sata kasnije u bolnici.

Porodica D. R. juče nije imala snage skoro ništa da prozbori i samo su odmahivali glavom. „Ne dao bog nikome...“, jedva je preko usana prevalio deda. Majka devojčice Kristina R. skrhana od tuge i bola ponavljala je da je „samo na trenutak izašla“ vrteći glavom u neverici dok su joj se suze slivale niz lice.

Kako smo saznali od komšija, da je izbio požar u dečjoj sobi, primetio je otac devojčice Sreten R., i to oko 16 časova. Reagovao je najbrže što je mogao. U pokušaju da spase ćerkicu i sam je zadobio opekotine, ali, nažalost, za nju nije bilo spasa. Lekarima i policajcima ispričao je da je supruga izašla iz kuće do pomoćnog objekta dok je beba spavala.

TUGA U GRABOVCU Žar iz peći zapalio krevetac sa bebom!

Foto: Alo

 

- Otišla je da podgreje ručak za ćerku, a ja sam bio u kući. Osetio sam dim i odmah sam otrčao do sobe. Video sam plamen, goreo je krevetac u kome je spavala moja ćerka. Zgrabio sam je dok me je plamen pržio. Nisam osećao bol, ništa. Izneo sam i krevetac, a ćerku umotao u ćebe i odvezao do bolnice - ispričao je otac policajcima.

Devojčica je iz Obrenovca prevezena u Institut za majku i dete u Beogradu, gde je i pored napora lekara oko 19.30 sata preminula. Kako saznajemo, plamen je zahvatio gotovo celo njeno majušno telo i naneo joj opekotine. Otac je pregledan na Institutu za opekotine i konstatovane su mu opekotine drugog stepena po rukama.

Po smrti deteta naložena je obdukcija i ujedno je započeta istraga koja bi trebalo da pokaže kako je tačno došlo do požara. Kako nezvanično saznajemo, krevetac je bio postavljen blizu peći, pa se sumnja da je devojčica sa sebe odbacila ćebe čiji je jedan kraj pao na žar.

Tragedija kava se ne pamti

Komšije o porodici u kojoj se dogodila tragedija imaju samo reči hvale.

- Oni su mladi i vredni ljudi. Bave se poljoprivredom i žive od svog rada. Oni imaju još jednu ćerku koja ima oko četiri godine. Ovo što se dogodilo je tragedija kakva se u ovom kraju ne pamti - rekle su komšije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading