Kamion
Foto: Printscreen/Printscreen/Italijanski mediji

Srpski državljanin (62) pronađen je mrtav u svom kamionu na parkingu u italijanskom gradu Breša. Sumnja se da je on u kabini teretnjaka preminuo od srčanog udara izazvanog - vrućinom.

Kako prenose lokalni mediji, telo preminulog pronađeno je 19. jula u devet sati ujutru, na parkingu „Breša Est“ u Kastendolu.

- Na tom mestu se zaustavljaju mnogi prevoznici jer se tu nalaze opremljeni toaleti i tuševi, koje oni koriste da se rashlade kada su visoke temperature, ali i za ličnu higijenu. Nije poznato da li je on koristio usluge tih toaleta pre nego što je tragično preminuo - navodi izvor italijanskih medija.

Po pozivu, nekoliko desetina lekara došlo je na mesto tragedije, ali su, nažalost, mogli samo da konstatuju smrt.

Prema podacima, temperatura je na dan smrti Srbina u Breši bila 33 stepena Celzijusa, ali se sumnja da je u kamionu bilo oko 45 stepeni, budući da je bio zatvoren i da klima-uređaj navodno nije bio uključen.

Inače, ovo je druga smrt zbog vrućine u prethodna dva dana u Italiji. Samo dan pre srpskog državljanina, jedan radnik (65) pronađen je mrtav u kontejnerskom prenoćištu pored radnog prostora na gradilištu Tav, gde se obavlja rekonstrukcija železnice u Kampanji di Lonato. Sumnja se da je i on nastradao od srčanog udara koji je izazvala velika vrućina.

Identičan slučaj: Umro u kabini na 40 stepeni

Gotovo identičan slučaj dogodio se 2015. godine kada je kamiondžija iz Srbije Milosav Otašević (54) preminuo u kabini svog kamiona u gradiću Stangela kod Padove. Italijanska policija je kao uzrok smrti navela infarkt izazvan ogromnim vrućinama koje su tada bile pogodile Italiju. U kabini kamiona u kojem je preminuo Otašević izmereno je čak 40 stepeni Celzijusovih.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading