Aleksa Rakić Aleksinac
Foto: Printscreen/Facebook

Aleksinčanin Dušan Stevanović (29) je osuđen na osam i po godina zatvora zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, jer je pijan izazvao nesreću u kojoj je nastradao motociklista Aleksa Rakić (28).

Do nesreće je došlo kada je 6. jula prošle godine oko 23.20 sati u Ulici Maksima Gorkog u Aleksincu, u stanju uračunljivosti, upravljajući vozilom "ford fokus“ i krećući se iz pravca centra grada ka selu Glogovica, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa, jer nije vozio desnom stranom kolovoza, niti je poštovao ograničenje brzine kretanja u naseljenim mestima od 50 km/h, izazvao saobraćajnu nesreću. 

Aleksa Rakić Aleksinac

Facebook

 

U stanju teške alkoholisanosti, sa 1.95 promila alkohola, nakon izlaska iz krivine, Stevanović je svojim vozilom prešao u levu kolovoznu traku i pri brzini od 64 km/h prednjim desnim delom vozila udario u moped „Tomos APN“ kojim je upravljao Aleksa Rakić.

Usled udarca telo motocikliste je odbačeno na automobil, a zatim na kolovoz i mladić je zadobio teške prelome od koji je preminuo dva dana kasnije.

Aleksina majka skoro svakog dana na svom Fejsbuku objavljuje potresne poruke za svog mezimca.

- Ne treba ni ova godina ništa da mi donese, samo kad bi mogla tebe da mi vrati i ništa više ne uzme; Teško je čekati sina, a znaš da nikada ne može doći, ali je još teže odustati od čekanja i nade za njega kog najviše voliš... - glase nedavni statusi neutešne majke, napisani u decembru.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading