Lokomotiva i policajac
Foto: Printscreen/RINA

Kako se sumnja do udesa je došlo kada je lokomotiva  išla iz pravca Šapca ka Loznici i na prelazu udarila u prikolicu šlepera koji je dolazio iz pravca Omladinskog naselja.

U sudaru je oštećena i lokomotiva, a tek posle dolaska nadležne komisije biće poznato da li će biti potrebno drugo vozilo da je odvuče sa mesta nezgode.

Trenutno je u prekidu železnički saobraćaj u Loznici.

Povodom ovog incidenta, oglasilo se i preduzeće Srbija Kargo.

- Dana 26. juna u 13 časova, na deonici pruge Šabac - Loznica, između stanica Lešnica i Loznica, na putnom prelazu obezbeđenom vertikalnom drumskom signalizacijom, došlo je do sudara lokomotive i kamiona koji se nije propisno zaustavio ispred Andrejinog krsta i znaka Stop - stoji u saopštenju.

- U vanrednom događaju nije bilo povređenih, ali je pričinjena veća materijalna šteta na lokomotivi. Sama lokomotiva je saobraćala iz Šapca za Loznicu. Na lice mesta izašle su ekipe MUP-a i Zajedničke komisije "Infrastruktura železnice Srbije" i "Srbija Kargo", koje će utvrditi uzrok vanrednog događaja - navode iz Srbija Kargo.

"Srbija Kargo" upućuje još jedan apel da se poštuju svi propisi i saobraćajna signalizacija, jer je to jedini način da se spreče ovakve nesreće i sačuvaju ljudski životi!

(Kurir)

 

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading