hrvatska policija
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Strava i užas! Hrvatska policajka ubila je motorom srpskog vozača kamiona dok je čekao u koloni da prođe iz te zemlje u Srbiju na graničnom prelazu Bajakovo! Srbin je nastradao na licu mesta kada je izašao iz teretnjaka da preda dokumenta, a policajka je proletela motorom velikom brzinom i zakucala se direktno u nesrećnog čoveka! U nesreći je i policajka zadobila teške povrede!

Saobraćajna nesreća kakva se na pamti u regionu dogodila se u četvrtak oko 15.45 sati na auto-putu Zagreb - Lipovac u smeru graničnog prelaza Bajakovo.

- U saobraćajnoj nesreći pešak je smrtno stradao, a policijskoj službenici koja je upravljala motociklom pruža se lekarska pomoć. O saobraćajnoj nesreći obavešteno je nadležno državno tužilaštvo. Uviđaj saobraćajne nesreće obavljaju policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske - naveli su šturo iz hrvatskog MUP-a za lokalne medije.

Ubrzo je utvrđeno da je žrtva srpski državljanin koji je upravljao kamionom i koji je radio za jednu firmu iz Rume. Da stvar bude još tragičnija, do nesreće je zapravo došlo jer je hrvatska policajka prekršila brojna pravila prilikom vožnje službenog motora, što zbog prevelike brzine, što zbog vožnje bez kacige i odgovarajuće opreme.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

- Vozač iz Srbije je dok je čekao u koloni da pređe graničnu kontrolu izašao iz vozila, ali na mestu suvozača i zakoračio na zaustavnu traku. Iz vozila je izašao jer je navodno želeo da preda na carini dokumentaciju koja je potrebna dok se čeka proveru kamiona. Tada je u njega pri velikoj brzini udarila hrvatska policajka. Od zadobijenih povreda nesrećni čovek je preminuo na licu mesta, a policijaka je teško povređena. Neki hrvatski mediji čak navode da joj se lekari bore za život - navodi izvor blizak istrazi, i dodaje stravične detalje:

- Zbog velikih gužvi, nekoliko dana pre nesreće saobraćajne trake na graničnom prelazu Bajakovo organizovane su tako da u skroz levoj, brzoj traci u koloni čekaju putnički automobili, u srednjoj teretnjaci, a zaustavna traka je ostavljena za autobuse, vozila Hitna pomoći ali i policijske službenike. Tada je naš kamiondžija izašao iz kabine na mestu suvozača kako bi se više približio zaustavnoj traci i došao do carinika brže. U tom trenutku na njega je naletela policajka. Prema rečima svedoka, udarac je bio toliko silovit, da je policajka nesrećnog čoveka odbacila više metara. Za sada nije poznato gde se tačno na zaustavnoj traci nalazio Srbin u trenutku udarca. Da se policajka nije kretala neprilagođenom brzinom, verovatno bi bila izbegnuta tragedija - navodi izvor za Alo!

Zasada nije poznat identitet nastradalog Srbina, a utvrđuju se okolnosti tragedije.   

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading