policajka hrvatska
Foto: Printscreen/Facebook

Iz policije su izdali saopštenje u kojem navode kako je došlo do saobraćajke.

- Do saobraćajne nesreće je došlo kada je 57-godišnji hrvatski državljanin, kao pešak na središnjoj saobraćajnoj traci auto-puta A3, ispred kolone teretnih vozila, počeo da prelaziti na krajnju južnu traku, iako je na kolovozu auto-puta zabranjeno kretanje pešaka - navode iz hrvatske policije i dodaju:

- Tada je na njega službenim motociklom naletela policijska službenica. Na službenom policijskom motociklu bili su upaljeni posebni uređaji za davanje svetlosno-signalnih znakova na vozilu, a policijska službenica je prilikom upravljanja motociklom nosila zaštitnu kacigu. Pešak je smrtno stradao, dok je policijska službenica prevezena u Opštu županijsku bolnicu Vinkovci, a potom je na dalje lečenje prebačena u Klinički bolnički centar Osijek. Lekari su joj konstatovali teške telesne povrede opasne po život. Kasnije je preminula.

Porodica stradale policajke donirala je njeno srce, znajući da je tako i Mara htela. Nadaju se da će i njeni drugi organi spasiti još života, izjavio je brat Mato.

policajka hrvatska

Facebook

 

Osoba koja je primila ovo srce dobro se i brzo oporavlja.

- Znate kakva je moja Mara bila? Najviše od svega srčana, sve je radila s ljubavlju, i zato smo majka i ja presrećni što je to njeno veliko, dobro srce nekome sad spasilo život. Baš su tako rekli i njeni prijatelji iz Moto kluba Vinkovci, čiji je bila počasni član radi svog humanitarnog rada - kaže za 24sata Marin brat Mato Koroljević iz Otoka, pored Vinkovaca, u kojem je živela ova policajka.

On kaže da njegova sestra nije kriva za nesreću.

- Kad smo, nekad pre, nas dvoje razgovarali kako bi svoj život htela da skonča, kad joj za to dođe vreme, opisala je baš ovakav svoj kraj. Na motoru. Bila je puna života, i nije želela da kraj dočeka nemoćna. Nije kriva za nesreću, imala je upaljenu rotaciju, pešak joj je iznenada izleteo pred motor, na centimetar, nikako nije mogla da ga vidi - kaže Mato.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading