lazarevac
Foto: Alo/Društvene mreže

- Samo tata da vas isprati, pa će i on sa vama - zavapio je Milan D. (38) iz sela Lukavica, kraj Lazarevca, čiji su sin (12) i ćerka (14) poginuli zajedno sa taksistom Milanom L. u sudaru automobila i voza! Porodica, rodbina i prijatelji opraštaju se od nastradalih mališana, a reči njihovog oca i prabake kidaju dušu!

lazarevac

Prinstcreen

 

Tragedija koja je potresla celu Srbiju dogodila se u ponedeljak oko 12.40 sati, na delu barske pruge između Lazarevca i Lajkovca, kod sela Petka, na putnom prelazu obezbeđenom svetlosnom signalizacijom i saobraćajnim znacima. U sudaru su tri osobe poginule, a jedna je teško povređena. Da tragedija bude još veća, među stradalima je i dvoje dece.

Delovi automobila rasuti po pruzi

Foto: Alo/Dejan Briza

 

- Automobil „audi“ prelazio je preko pruge, a tada je svom silinom u njega udario voz koji je saobraćao na liniji Prijepolje-Beograd. Od siline udarca vozilo je potpuno uništeno - navodio je izvor blizak istrazi nakon tragedije.

U taksi vozilu su se nalazili otac Milan D., njegova ćerka M. D. i sin M. D., kao i vozač Milan L. Mališani i taksista su poginuli na licu mesta, dok je otac prošao s povredama. 

Imaju još jednu ćerku, kojoj presađuju jetru u Italiji

Kako Alo! otkriva, poginula deca imaju još jednu sestru, a da muka bude još veća, devojčica je bolesna. 

- Oni imaju još jednu devojčicu koja se leči u Italiji. Tamo je sa majkom, država Srbija ju je poslala na presađivanje jetre. Ona je mlađa isto. Strašno kakva je ovo tuga. Javili su im, sada očekujemo da i oni stignu ovde. Za sahranu se ne zna još ništa, biće na lokalnom groblju. Videla sam Milana sinoć, on je došao kući sav krvav, kuka, vrišti. Nema reči, nema utehe, vrišti. On je video oba svoja deteta - rekla je meštanka za Alo!.

 

Ekipa Alo! posetila je rodnu kuću nastradalih mališana u selu Lukavica, razgovarala sa njihovom prabakom, ali i sa meštanima i kumom porodice. Ispred porodične kuće nastradale dece raširen je šator za tužni skup gde su prijatelji, rodbina i meštani dolazili da izjave saučešće. Prabaka dece nas je uplakana dočekala ispred dvorišta.

- Meni je teško da uđem u dvorište, ode moje dvoje zlatne dece. Ovo je nezapamćena tragedija, za nas, za ceo Lazarevac, ali i za ceo svet - kazala je uplakana starica za Alo!, dodavši da je otac mališana otišao da preuzme tela svoje dece.

Prijatelji i rodbina nakon razgovora sa prabakom zamolili su nas da odemo, jer im je bilo teško da pričaju o tragediji.

- Molim vas, razumite našu bol. Sve je rečeno, nemamo šta da pričamo - kratko je rekla žena koja je bila u dvorištu.

Kuma porodice je otkrila da su mališani kobnog dana krenuli na kupanje u akva-park i da su nastradali pred sam polazak u školu.

Delovi automobila rasuti po pruzi

Foto: Alo/Dejan Briza

 

Voz vukao auto 100 metara

Ekipa Alo! bila je juče na mestu tragedije u selu Petka, gde je i sutradan prizor ledio krv u žilama. Delovi automobila i dalje su bili razbacani pored puta i oko pruge, kao i staklo i brojne krhotine. Prema onome što se može videti s lica mesta, voz je udario automobil na putnom prelazu, a potom ga je oko 100 metara vukao prugom. Auto je završio skoro u šljiviku koji se nalazi pored pruge. Na mestu nesreće se mogu videti velika četiri dela automobila.

- Oni su juče krenuli od kuće ka Ubu ka akva-parku. Milan nije vozio, stalno je gledao da im učini i ugodi zaista. Niko ne zna što su tuda išli, tom deonicom. Poginuli su pred sam polazak u školu. Juče su ceo dan zvali drugari, niko ne može da veruje da se desila ova tragedija. Otac ima sestru i brata, oni žive tu svi zajedno u porodičnoj kući. Sinoć kad je došao, rekao je: „Samo tata da vas isprati, pa će i on sa vama” - rekla je kuma nastradale dece. 

Kako smo ranije pisali, očevici kažu da je otac nakon nesreće bio svestan i da je jaukao i plakao na sav glas zbog smrti svojih mališana. Kako kažu, uspeo je da izvuče krvavo telo svog sina, a ćerku nije mogao, do koje mere je vozilo bilo uništeno nakon sudara.

Inače, pre samo mesec dana porodica je slavila 12. rođendan sina koji je sada nastradao. Milan je objavio na svom Fejsbuku fotografiju sa sinom, a iznad je napisao, i ne sluteći kakva ih tragedija čeka: „Danas nam je divan dan, mom princu 12. rođendan. Zdrav i srećan mi bio 100 godina“.

Kako smo ranije pisali, do tragedije je došlo jer vozač „audija“ nije poštovao signalizaciju na putu.

- Vozač drumskog vozila ignorisao je svetlosnu signalizaciju na putnom prelazu. Tom prilikom tri osobe iz automobila su poginule, dok je četvrta teško povređena. Poginuo je vozač „audija“, kao i dve maloletne osobe. Svi uređaji na putnom prelazu su bili uključeni i potpuno ispravni. Na lice mesta odmah su izašli MUP i Hitna pomoć. Železnički saobraćaj na ovom delu pruge je u prekidu. Infrastruktura železnica Srbije izražava saučešće porodicama nastradalih i žaljenje zbog nesreće koja se dogodila. Infrastruktura železnica Srbije i ovaj put ponovo upozorava i apeluje da se na putnim prelazima poštuju propisi i saobraćajna signalizacija, da se vozi oprezno i odgovorno. Samo na taj način mogu se sprečiti ovakve nesreće i sačuvati ljudski životi - navodi se u saopštenju Infrastruktura železnica Srbije. Utvrđuju se okolnosti tragedije koja je Srbiju zavila u crno. Železnički saobraćaj je na toj deonici neko vreme bio u zastoju.

 (Mihajlo Žilović)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading