hitna pomoć
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Vozač M. M. se sumnjiči da je 21. oktobra, oko 20.30 sati, prošao na crveno svetlo na semaforu, na uglu ulica Dušana Vukasovića i Jurija Gagarina i udario u drugi automobil, a potom oborio dete koje je stajalo na pešačkom ostrvu pored semafora!

Posle udesa kako se sumnja vozač, suvozač S. J. (22), žena i dvoje dece izašli iz vozila i pobegli, dok su „audi“ ostavili na ulici. Policija je ubrzo uhapsila vozača i suvozača i odredila im zadržavanje do 48 sati, dok je dečak s teškim povredama prevezen prvo u Urgentni centar, a potom u Dečju kliniku u Tiršovoj.

Kako saznajemo, dečak je na biciklu čekao zeleno svetlo na semaforu, a automobil ga je udario u momentu kada je nameravao da pređe ulicu. Dečak ima prelom butne kosti, povrede jetre i pluća, prelom vilice i brojne hematome. Lekari mu se bore za život i neprekidno je pod nadzorom.

- Vozač je velikom brzinom prošao na crveno svetlo i udario u prednji deo drugog automobila, a na kraju se zakucao u dečaka. Iz „audija“ su izašle tri odrasle osobe i dva deteta i niko nije pomogao dečaku, koji je ležao na kolovozu, već su pobegli - izjavio je očevidac nesreće.   

Iz tužilaštva su saopštili da vozaču danas ističe zadržavanje do 48 sati koje mu je određeno po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, posle čega će, uz krivičnu prijavu, biti saslušan.   

Njemu se na teret stavljaju dva krivična dela, teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći povređenom, za koja su zakonom zaprećene kazne od jedne do osam godina zatvora.

Osim vozača, uhapšen je i suvozač S. J. (22) zbog sumnje da je pomogao vozaču posle izvršenog krivičnog dela jer su posle udesa zajedno pobegli sa mesta nesreće.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Kiza

23.10.2024 06:24

Uhapsiti i tu majku koja je pobegla jer je tako trajno dala loš primer deci