OPTUŽNICA PROTIV POLICAJCA NIKOLE U toku hapšenja ''Vračaraca'' odavao poverljive informacije bokseru
MUP

Kako se sumnja po zahtevu Marka C. policajac Nikola Đ. je proveravao podatke o pojedinim vozilima i javljao mu, a 10. novembra je proveravao vozilo, koje je, kako nezvanično saznajemo, korišćeno u akciji hapšenja pripadnika organizovane kriminalne grupe Nikole Vušovića, poznate kao "Vračarci".

OPTUŽNICA ZA MAJKU IZ PAKLA Tukla ćerkicu od tri godine, snimak šokirao Srbiju!

Nikola Đ. je optužen za produženo krivično delo iz člana 98. Zakona o tajnosti podataka, kojim je zabranjeno drugima saopštavati, predavati ili učiniti dostupnim podatke sa oznakom tajnosti, a Marko C. za podstrekavanje na ovo krivično delo i krivično delo Omogućavanje uživanja opojnih droga.

Marko C. je, kako se sumnja, od 23. septembra do 12. novembra 2022. godine u više navrata od Nikole Đ. zahtevao provere preko sistema MUP radi saznanja podataka o vlasnicima vozila sa određenim registarskim oznakama. Nikola Đ. je dolazio do traženih informacija preko svojih kolega sa posla policijskih službenika, pa je informacije prosleđivao Marku C.

Marko C. je 10. novembra od Nikole zahtevao proveru za jedno vozilo, a on mu je preneo informaciju da vozilo nije u sistemu, te da je u pitanju službeno vozilo MUP-a Srbije. Poruke su razmenjivali putem aplikacije "Vac ap". 

Svi navedeni podaci koje je Nikola Đ. dostavio Marku C. predstavljaju podatke sa oznakom tajnosti "POVERLjIVO", određene Zakonom o tajnosti podataka, kao i propisima MUP-a.

Marko C. je u pritvoru, a Nikola Đ. je pušten da se brani sa slobode.

Marku C. se tereti i da je od sredine 2022. godine pa do 12. novembra duševno obolelom licu, koje, kako sazanjemo, boluje od rezidualne šizofrenije, što mu je bilo poznato, omogućio da u njegovom stanu drži i uživa marihuanu.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading