ALO! OTKRIVA Titu zaplenjeno 10 tona kokaina s oznakom Tesla!
Foto: EPA/Quique García

Španska policija je u sredu u luci Alhesiras u kontejnerima s bananama pronašla 9,4 tone kokaina vrednog enormnih tri milijarde evra, a sumnja se da tovar pripada Sarajliji Edinu Gačaninu, zvanom Tito, navodnom šefu balkanskog superkartela.

Podsetimo, dosad najveća akcija u istoriji Španije pod nazivom „Nano“ dovela je do kontejnera s drogom koji su pristigli brodom iz Ekvadora. Paketi s narkoticima imali su utisnute različite oznake i simbole poznatih brendova - „tesla“, „luj viton“, „tag heuer“, „ševrolet“, dok je na drugima pisalo „Hitler“ i imali su simbol svastike, odnosno kukastog krsta, koji predstavlja simbol Nacističke partije pre i tokom Drugog svetskog rata.

Zbog šverca kokaina još niko nije uhapšen, ali je policija saopštila da iza tovara stoje kriminalci s Balkana i da se uskoro očekuju prva hapšenja.

Kako Alo! saznaje, sumnja se da je o tovaru progovorio Damir Mehić Bibi iz BiH, koji je nedavno uhapšen na Aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu. On je tada kod sebe imao lažna srpska dokumenta, a proverom je utvrđeno da je bio na poternici zbog izdržavanja kazne zatvora za ubistvo Emira Džinića 2013. u Tuzli, a na koju je u odsustvu osuđen na 17 godina i pet meseci.

 

Za ubistvo Luke hteli da plate dva miliona evra?

Kako su mediji pisali, sumnja se da je Mehić plaćen da ubije Luku Bojovića i da je za to trebalo da dobije dva miliona evra. Navodno, on je dobio kaparu od 500.000, a ostatak je trebalo da dobije po obavljenom poslu. Podsetimo, Bojović se 30. novembra prošle godine vratio iz Španije, gde je služio desetogodišnju kaznu zatvora.

Takođe, mediji su preneli da je doputovao iz Italije u Srbiju jer je bio plaćen za ubistvo Luke Bojovića, nekadašnjeg vođe zemunskog klana.

luka bojovic

EPA/JUAN CARLOS CARDENAS

 

 

Mehić je, kako navodi naš izvor, odlučio da sarađuje s našom policijom, koja je takođe uzela na analizu njegov mobilni telefon.

- Navodno, bosanski kriminalac je otkrio policiji s kim sarađuje i koji su putevi droge iz Južne Amerike u Evropu. Takođe, sumnja se da je ispričao i ko rukovodi ilegalnim poslovima i da je tada, između ostalih, pomenuo i Edina Gačanina Tita kao jednog od vrhovnih šefova. Gačanina američka DEA smatra jednim od 50 najvećih svetskih trgovaca drogom. Te informacije, kao i podaci iz Mehićevog mobilnog telefona, mogle bi da dovedu do hapšenja ne samo zbog zaplene droge u Španiji, već i zbog drugih krivičnih dela. Srpska policija je uradila odličan posao u istrazi, ali i u razmeni podataka s kolegama iz Španije - objašnjava naš sagovornik.

Gačanin uhapšen u Dubaiju, pa pušten

Edin Gačanin Tito uhapšen je 28. novembra prošle godine u Dubaiju tokom međunarodne akcije „Pustinjska svetlost“ tokom koje je pravdi privedeno još 48 kriminalaca, navodnih članova takozvanog superkartela. Evropol je tada objavio snimak hapšenja na kojem se vide luksuzni automobili, vile, novac, satovi, a pronađeno je više pasoša i velika količina novca. Ipak, Gačanin je ubrzo nakon hapšenja pušten pod misterioznim okolnostima.

Takođe, sumnja se da je ovo nastavak prethodne akcije, u kojoj je na Atlantskom okenu na Kanarskim ostrvima zaplenjeno 750 kilograma kokaina. Tada su uhapšeni Srbin i Hrvat, ali i Italijani Ivan Mateo Gizi (31) i njegov brat Vičenco Dario (26), za koje se sumnja da su članovi italijanske mafije Ndrangeta.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading