slovenija
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

Policija je prilikom hapšenja morala da upotrebi sredstva prinude, a jedna osoba je povređena i ukazana joj je lekarska pomoć.

Kako javlja 24ur, veruje se da su pripadnici kavačkog i supraničkog škaljarskog klana planirali likvidacije u Sloveniji, ali im je slovenačka policija osujetila planove.

- U interesu istrage i zaštite ličnih podataka, možemo samo potvrditi da je ljubljanska kriminalistička policija, u saradnji sa drugim policijom i upravama i jedinicama na području Portoroža, sprovodila mere u okviru istrage protiv krivično gonjeno krivično delo u režiji nadležnog državnog tužilaštva - naveli su iz PU Ljubljana.

Policija je, prema pisanju Primorskih novica, zatvorila Belokrišku cestu u Piranu.

Iz Tužilaštva je potvrđeno da su privedene tri osobe, te da je jednoj pružena lekarska pomoć jer je prilikom hapšenja zadobila lakše povrede.

- Pri tome potvrđujemo da prilikom hapšenja nije korišćeno vatreno oružje i da bezbednost drugih lica nije bila ugrožena niti da niko drugi nije povređen - objasnili su iz Tužilaštva.

Za jednog od uhapšenih se navodi da je osumnjičen za ubistvo u Ljubljani prošlog januara, kao i da je u Crnoj Gorio, navodno, ubio nekoliko pripadnika škaljarskog klana. 

Ljubljanom je 20. januara prošle godine odjeknula vest o likvidaciji u Oražnovoj ulici na Viču. Policijski službenici su oko 15.00 časova na licu mesta zatekli teško povređenog muškarca, koji je od zadobijenih povreda preminuo na licu mesta. Na njega je pucao osumnjičeni visok oko 170 centimetara, obučen u tamnu odeću, sa maskiranim licem i crnom kapom na glavi. Pobegao je peške u pravcu Rožne doline. 

Tada je otkriven da je upucan je 34-godišnji Igor Mančić, koji je navodno bio umešan u svađu sa slovenačkom ćelijom "kavačkog klana".

Napadač je Mančića upucao odmah nakon što je svoju malu decu smestio u automobil, koji je došao da traži u kući svoje bivše supruge. Prvi hitac nije bio smrtonosan, pa je napadač pucao bar još jednom i ubio žrtvu. Mančića je u aprilu 2020. godine u Ljubljani već upucao stranac, ali je preživeo.

Mančić, Danijel B. i David Š. su u oktobru 2019., navodno, ukrali drogu u vrednosti od oko 1,5 miliona evra od Klemna Kadivca, navodnog šefa slovenačke ćelije "kavčana". Danijel je kidnapovan u Ankaranu 15. novembra 2019. godine, a njegovo telo pronađeno je dve nedelje kasnije u šumi kod Okrogla. 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading