"ANU SI VOLEO VIŠE NEGO SVOJU ŽENU" Lalić na sudu brutalno prozivao Marka Mesara, ovaj mu govorio da je "peško"
Alo.rs/J. O.

Miljković je Lalića ispitivao tokom celog ročišta, odnosno tri sata. Lalić je odgovarajući na njegova pitanja detaljno pričao o ubistvima Aleksandra Gligorijevića, Gorana Veličkovića, Milana Ljepoje, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića, Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića.

Lalić je odgovarajući na Miljkovićeva pitanja rekao da on Gligorijevića nije sekao, već da je to radio Miljković i da se seća da je Gligorijeviću bilo urezano "izdaja" na leđima, i dodao da je on učestvovao u prosipanju ostataka tela ubijenog.

Na pitanje kad je počeo da se plaši vođa ove grupe, Lalić je rekao da se nije plašio njih ali se plašio da nešto uradi da ga Miljković ne bi "prodao Zviceru kao teleću plećku kao što je uradio Lainoviću i što je hteo da uradi Brašnjoviću".

Lalić je rekao da se Miljković hvalio da ima dve "kamikaze" u grupi, odnosno ljude koji su spremni da ubiju nekog i dobiju doživotnu. 

Miljković je Lalića ispitivao o njegovom seksualnom opredeljenju i da li je bio u vezi sa muškarcem B. V, što je Lalić negirao i pomenuo da je Miljkovića ostavila devojka koju je voleo više od žene.

Foto: Alo ilustracija M.J.

 

- To što projektuješ takve stvari je tvoj problem. To što si ti voleo Anu, koja te je ostavila, više nego svoju ženu, je tvoj problem. Nisam bio u vezi sa B. V. Tako si slao Lazarevića da me pita za neke gole muškarce, a ti si mi slao slike iskasapljenih golih muškaraca - rekao je Lalić.

Inače, Miljković je, tokom ispitivanja, više puta rekao da je Lalićev nadimak bio "peško", zbog čega je dobio opomene sudije, a takođe je pitao Lalića koje je njegovo seksualno opredeljenje.

Podbadanja su se nastavila kada je Lalić rekao Miljkoviću da će da mu kupi knjigu za prirodu i društvo, nakon što je Miljković rekao da on "ne zna šta je kraj proleća" i tražio precizniju vremensku odrednicu dok su razgovarali o ubistvima.

Svaki put kada bi Miljković neko ubistvo nazvao navodnim, Lalić bi ga ispravljao i govorio da ubistvo nije navodno, već da se dogodilo, a kada bi bio pitan da li poznaje nekog od ubijenih, odgovarao je da ih "više ne poznaje jer su pokojni". S druge strane, drugi čovek klana govorio je okrivljenom saradniku da su ubistva "deo njegovog imaginarijuma".

Pripadnici ove grupe su optuženi za sedam ubistava, trgovinu drogom, nelegalno držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje. Suđenje se nastavlja u petak kada će Lalića ispitivati Miloš Budimir.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading