Jovanka Broz
arhiva 25. maj
Jovanka Broz

arhiva 25. maj

Jovanka i Josip Broz, Foto: Arhiva 25. maj

Mada je uz doživotnog predsednika SFRJ provela više od 30 godina, Jovanka je retkim ljUdima poveravala epizode iz svog ljubavnog života s Josipom Brozom.

Tako je i posle više decenija ostala nedoumica o tome kako su se njih dvoje zbližili. Jednu od najuverljivijih verzija tog, ispostavilo se fatalnog susreta čuo je ministar trgovine Rasim Ljajić, koji je bio jedini državni zvaničnik koga je Jovanka primala u posete.

Ljajić se za "Kurir" priseća da je Jovanka, iako stara i u bolesničkoj postelji, s najvećim žarom pričala upravo o Titovom udvaranju u Užičkoj 15, dok je tokom pedesetih godina radila kao njegova lična sekretarica i svojevrsna domaćica u kući.

Jovanka Broz

MUP Srbije

Jovanka Broz, Foto: MUP Srbije

- Videla sam odmah da mi se Tito udvara, a ne smem ni da pomislim na to. Zna se šta je on već u to vreme bio. Jednog dana skupim ja hrabrosti da ga pitam smem li na igranku da idem s nekim drugaricama. On ćuti dugo, pa onako nevoljno procedi: "Idi". Odem ja i vratim se oko dva posle ponoći, pođem u kuhinju i čujem njega da dolazi. Shvatim da nije uopšte spavao, već me čekao - priseća se Ljajić priče Jovanke Broz.

Kako kaže, Jovanka je tada prvi put osetila Titovu ljubomoru, koga je do tada doživljavala isključivo kao predsednika i šefa.

- Te noći u kuhinji on se prikazao kao ljubomorni momak, a ja sam mu se zbunjena pravdala, sve perisrajući mu. Uplašio se da me neko na igranci nije osvojio. U toj našoj raspravi izjavio mi je ljubav. Meni su se odmah noge odsekle, zanemela sam i otrčala u sobu. Nisam trenula cele noći - pričala je Jovanka Ljajiću.

Već sutradan počela je turbulentna veza najpoznatijeg para stare Jugoslavije.

Komentari (1)

nedjo

20.10.2016 00:45

ovi su proslost,aktuelana muka je dragica i majstor toma diploma