Eva je planirala savršeno venčanje, a onda je saznala istinu koja ju je dotukla

Alo.rs/Mirror/S.S. | Razbibriga 2020-12-16 15:16:19 2020-12-16 15:16:19

Eva Ostrovska bila je skrhana kada je otkrila da se njen verenik viđa sa drugom ženom - ali bila je odlučna da nastavi svoj dan venčanja iz snova i rešila je da se uda za sebe!

Eva je bila slomljena jer nije mogla da ostvari savršeno venčanje o kojem je oduvek sanjala. Ali tada je 31-godišnjakinja odlučila da SE UDA - ali ne za svog nevernog mladoženju! Umesto toga, Eva je donela odluku da se uda za sebe i insistira na tome da se nikada nije osvrtala unazad.

Bilo je prerano i Eva je odbila Marka, a takođe i drugi put kada je zaprosio sedam meseci kasnije.

Međutim, kada je po treći put postavio pitanje na njihovu jednogodišnju godišnjicu u romantičnom predlogu na vrhu planine, Eva je bila spremna da izgovori "da".

Rekla je: "Bila sam tako srećna. Evo čoveka sa kojim sam želela da provedem ostatak života."

Par je znao da ne želi dugu veridbu, pa su datum venčanja odredili za 16. jul 2016. godine, samo četiri meseca nakon Markovog predloga.

Eva je rekla: "Pozvali smo 60 prijatelja i porodicu i izabrali prelepo mesto u Francuskoj. Naručila sam venčanicu putem interneta i rezervisala mesto događaja."

"Sve se skupilo vrlo brzo. Bila sam tako srećna i jedva sam čekala da započne naš novi bračni život."

Zatim, u maju i samo dva meseca nakon što je od Eve zatražio da se treći put uda za njega, dobila je poruku koja je srušila njenu savršenu zamisao.

Objasnila je: "Bila sam na odmoru, u poseti porodici u Francuskoj, kada sam dobila poruku od jednog od Markovih prijatelja. Rekao mi je da mi je Mark bio neveran."

Odlučna da sazna istinu, Eva je poslala poruku ženi koju je Mark viđao i ona je potvrdila aferu.

Eva je rekla: "Bila sam u potpunom previranju, izdala me je osoba kojoj sam u potpunosti verovala. Bacila sam verenički prsten. Venčanje je bilo isključeno.

"Bila sam skrhana onim što se dogodilo. Svi moji snovi o nama, naši planovi za decu i zajednički život bili su srušeni. Potonula sam na vrlo mračno mesto.

"Bilo je ponižavajuće morati otkazati venčanje i nisam se mogla načuditi onoj drugoj ženi. Zašto mu nisam bila dovoljna?"

Bila je potresena dok je pokušavala da se pomiri sa onim što se dogodilo, a zatim joj je stigla venčanica.

Rekla je: "Obukla sam je i stala ispred ogledala. Suze su mi se slijevale niz lice dok sam vidjela svoj odraz. Trebalo je da ovu haljinu nosim najsrećniji dan u životu. Šta sam trebala da radim Sada?"

Tada je, u trenutku onoga što Eva naziva „božanskom inspiracijom“, znala - neće naknadno otkazati venčanje.

Rekla je: "Htela sam da zadržim ovu prelepu venčanicu i da sačuvam datum venčanja. Šta god mi je Mark učinio, neće pobediti. Udaću se - za sebe.

„Nikad ranije nisam čula da je neko drugi ovo radio. Znala sam samo da ću to učiniti.
"Ovako sam htela da povratim svoju moć. Obavezala sam se da ću voleti i počastiti sebe. Nije mi bio potreban niko drugi, bila sam sebi dovoljna."

Pozvala je mamu da joj saopšti vest, ali svoje planove podelila je samo sa majkom i bratom.

Eva je rekla: "Bila je očigledno iznenađena. Ali mogla je čuti sreću u mom glasu, koja je nedostajala mesecima. Znala je da je ova odluka dobra."

Grad Lurd, čuveno hrišćansko svetište na jugu Francuske, gde hodočasnici dolaze da traže čuda, izabrala je za mesto svog velikog dana jer je želela da se venča ispred pećine Device Marije.

Eva priznaje da joj je sređivanje poslednjeg detalja dana venčanja dalo pravi osećaj osnaženja.

Rekla je: "Planiranje svega delovalo je kao akt osvete. Nisam samo sedela i valjala se. Svaki praktični korak osećao se kao da lečim.
"Znao sam da želim da dokumentujem dan, pa sam kontaktirao lokalnog venčanog fotografa. Kad sam mu objasnila šta radim, očigledno je pomislio da sam pomalo luda, ali svejedno se složio."

"Pre odluke da se udam za sebe, plašila sam se te noći. Mislila sam da ću sedeti kod kuće i plakati zbog venčanja koje se više nije događalo."

I rešena da doživi puno iskustvo, Eva je čak priredila kokošinjce samo sa jednim gostom - sobom.

Rekla je: "Otvorila sam bocu crvenog vina i gledala Chippendales-e na svom laptopu. Bilo je zabavno i glupo, osećala sam se lakše nego što sam se osećala u to dugo vreme."

„Ujutru, na dan venčanja, obukla sam haljinu i našminkala se, držala buket i izašla.“

Namerno je rezervisala hotel koji je bio blizu pećine kako bi ujutru svog velikog dana mogla da ode do mesta venčanja. Eva je rekla: "Bilo je puno ljudi, ali definitivno sam se istakla. Neki su samo buljili, ali drugi su mi govorili dok sam prolazila.

"Mislili su da mi je muž umro, da sam bila tu da ga oplakujem. Kad sam mu objasnila da nije, bila sam tamo da bih se udala, gledali su me kao da sam vrlo čudna. Kad je monahinja čula moju priču, rekla je da molila bi se za mene “.

„Kada sam stigla do mesta blizu pećine, ustala sam i izgovorila tradicionalne venčane zavete.“

Ja, Eva, uzimam te, Eva, za svoju venčanu ženu. Uzimam se i držim od danas, u dobru i u zlu, u bogatstvu i  siromaštvu, u bolesti i zdravlju, voleću se i negovati  dok nas smrt ne rastavi.
„Tada sam stavila prsten na prst i rekala:„ Uzimam “.

Priznala je da je to bio emotivan trenutak zbog muke koju je prošla.

Eva je rekla: "Bila sam mesecima na tako mračnom mestu, kao da sam stajala na vrhovima prstiju. Dok sam bacala buket, a zatim pirinač u vazduh, taj mrak je izmakao. Bila sam slobodna.

"Osećala sam se izlečeno. Nije mi bio potreban muškarac da me usreći ili da me upotpuni. Krajnje sam se posvetila sebi. Bila sam dovoljna."

"Spavanje samo u jednoj sobi sigurno je čudan način da provedete svoju bračnu noć. Ali, probudila sam se sledećeg jutra i osećala sam se tako lako, kao da mi je teg podignut sa ramena."

"Taj osećaj zadržao se danima i nedeljama posle. Objavila sam fotografije svog velikog dana na Fejsbuku i imala poplavu podrške.

„Prijatelji su slavili ono što sam uradila, a stranci su mi slali poruke da su prevareni i moja priča im je pomogla.“

Nikada se nije pokajala zbog svoje odluke da sebi kaže 'volim te' i Eva svakog 16. jula obeležava godišnjicu, razmazujući se tortom i drugim dobrotama.
Rekla je: „Lečim se dobro - baš kao što bi to učinio svaki bračni par!“

Prošle su tri godine pre nego što se Eva osećala spremnom za novi sastanak, a kada je to učinila, to je bilo sa muškarcem koji je već znao da je udata žena jer je o tome čitao na društvenim mrežama.

Sada Eva želi da podeli svoju priču da pruži nadu drugima koji se suočavaju sa slomljenim srcem.

PROČITAJTE JOŠ:

Expand player
Pogledajte više