Mali znakovi koji nam donose sreću

alo.rs | Razbibriga 2017-10-27 10:47:32 2017-10-27 10:47:32

U narodu već dugo postoji verovanje da kada nam bubamara sleti na dlan, imaćemo više sreće toga dana. Ipak, postoje još neki znaci iz prirode, koji nam mogu ukazati na to.

Shutterstock

Naime, postoje stara verovanja koja važe podjednako u svim delovima sveta, da neke stvari koje primetite, mogu da vam ukažu na sreću koja vas uskoro očekuje.

Cvrčak - Ako se cvrčak pojavi u vašoj blizini - obratite pažnju jer vas čeka neki srećan događaj u skoroj budućnosti.

Bubamara - ona simbolizuje sreću i blagostanje. Postoji verovanje da ako bubamara sleti na bolesnog čoveka, to je znak da će brzo ozdraviti.

Vilin konjic - on najavljuje neku promenu u životu, a simbol je mudrosti, čistoće, harmonije, hrabrosti, mira i snage. Takođe, ovaj insekt predstavlja ponovno rođenje, regeneraciju i besmrtnost. Ako vidite vilin konjica negde u prirodi, znajte da to donosi sreću.

Žir - Smatra se da ovaj plod šiti od udara munje jer je plod hrasta, a hrast je drvo posvećeno Toru - bogu munja i gromova.

Svinja - i ova životinja simbolizuje sreću, ali i bogatstvo, strpljenje i iskrenost.

Kornjača - prema drevnoj kineskoj mitologiji kornjača je jedna od četiri svete životinje (uz zmaja, jednoroga i feniksa). Ona simbolizuje sreću, mudrost, izdržljivost i dugovečnost. Stari Kinezi su verovali da kornjača u sebi čuva tajne neba i zemlje.

Slon - on simbolizuje snagu, mudrost, energiju i zdrav razum. Veruje se da donosi sreću pa da je dobro da imate figuricu slona pokraj ulaznih vrata kako bi sreća ulazila u kuću. Postoji i verovanje da figura slona može da pomogne pomoći da prinova dođe u kuću i to na način da se figurica stavi kraj kreveta u spavaću sobu.

Žaba - ona ima moć da prizove plodnost, bogatstvo i blagostanje u kuću. 

Zečja šapa - od davnina se veruje da donosi sreću onome to je nosi, ali i da može da pomogne oko začeća.

Zub krokodila - donosi sreću, ali najviše ljudima koji vole da se kockaju.

Pročitajte i:

Expand player
Pogledajte više