Gordan je vozio ženu u porodilište, ali nije bilo vremena za čekanje, krenulo je ispod nadvožnjaka!

Alo.rs/Blic/ A. J. | Razbibriga 2020-12-14 10:10:28 2020-12-14 10:10:28

Nesvakidašnja situacija o kojoj priča cela Hrvatska, dogodila se u sredu ispod nadvožnjaka na Sirobuji, kada je Gordan Vuković sam morao da porodi suprugu u automobilu.

Printscreen/YoutTube

Nesvakidašnja situacija o kojoj priča cela Hrvatska, dogodila se u sredu ispod nadvožnjaka na Sirobuji, kada je Gordan Vuković sam morao da porodi suprugu u automobilu.

Kada su Jeleni krenule kontrakcije, iako deset dana pre termina, nju i njenog supruga to nije preterano brinulo, bili su spremni. Prvih deset minuta vožnje, sve je bilo u redu, a onda je počela prava filmska akcija.

Mali Niko, kako su nazvali svog sina, poremetio im je planove jer mu se nije svidela ideja da baš ove godine na ovaj svet dođe uobičajenim "postupkom", a sve je, kako to već biva, krenulo bez naznaka da će mlada porodica Vuković privući toliko pozitivne medijske pažnje.

- Supruga je dobila trudove, bili smo spremni. Iako se njoj nekako nije žurilo prema Splitu, znate, da nije u pitanju lažna uzbuna, jer je termin bio za deset dana, ipak smo seli u auto i krenuli prema porodilištu. Desetak minuta je bilo više-manje sve normalno, ali na raskrsnici kod Stobreča joj je pukao vodenjak, jednostavno je Niko hteo napolje! U tom trenutku sam nazvao Hitnu, rekao im šta se događa, pa smo se dogovorili da se nađemo na ulazu u Split, kod zgrade HEP-a. Međutim, kilometar dalje, u vožnji, supruga je počela da se porađa. Rekla je "Evo ga, izlazi!". Jednom rukom sam vozio, a drugom pokušavao da joj pomognem, da uhvatim bebu. Ali ona je, kraljica, uspela da uhvati Niku s obe ruke i privuče ga sebi! Tad sam uspeo da stanem ispod nadvožnjaka na proširenju i ponovo pozovem Hitnu... - prepričava Gordan šta se događalo u jednom od najsrećnijih dana u njegovom životu.

Iako je, naizgled, "teži" deo posla bio obavljen, Gordan je kao profesionalni fizioterapeut znao da nije još gotovo. Odmah je upalio klimu u autu "na najjače", utoplio malog Niku u svoju jaknu, a pupčanu vrpcu nije dirao, odnosno, nije hteo da je preseče, znajući da Hitna dolazi. Kako je beba snažno zaplakala, samostalno udahnuvši kiseonik, nadao se da će sve biti u redu.

- Stvarno sam presrećan zbog svega, kako je sve prošlo neverovatno i završilo se super. Odmah su oni preuzeli stvari u svoje ruke, a uprkos takvim okolnostima porođaja i Niko i supruga bi trebalo uskoro da izađu iz porodilišta. Idu kući, nema nikakvih komplikacija pa čak ni onih uobičajenih, a kamoli kad se uzme u obzir kako se rodio u nesterilnim uslovima. Ima 48 cm i nešto preko tri kilograma. Tačnije 3,030 grama, a ova dva dana samo jede - oduševljen je Gordan, ali i pomalo umoran intenzitetom osećanja poslednjih dana.

Jedva čeka da porodica ponovo bude na okupu. Svog brata čeka i njihov stariji sin. Pre tri i po godine (dve godine nakon venčanja) rodio se Vjeko. Drugom sinu nisu ranije izabrali ime, ali nakon ovakvog porođaja jednostavno nije bilo alternative, prepričao je Gordan. - Rođen je na Sv. Nikolu. Nike na grčkom znači pobeda, a zahvaljujući brzini kojom je rođen delovao je kao vozač formule 1 – Nico (Rosberg), Niki (Lauda)...

Pročitajte još:

Expand player
Pogledajte više