Saobraćajci saobraćajna policija saobraćaj
Foto: Printscreen/MUP

Saobraćaj često izaziva stres, ali važno je zadržati smirenost i razboritost. Impulsivne reakcije za volanom nisu samo opasne, već mogu dovesti i do visokih novčanih kazni, koje mogu iznositi i do 1.500 evra. Međutim, vozači se suočavaju sa znatno ozbiljnijim posledicama ako se zateknu sa nedozvoljenim predmetom poput noža, što može rezultirati kaznom od čak 10.000 evra.

Svako ko se u Nemačkoj ne pridržava sledeće zabrane može se suočiti s novčanom kaznom do 10.000 eura zato je bolje ako poznajete pravnu situaciju.

Profesionalni kuvari ili lovci često nose noževe u vozilu zbog svojih svakodnevnih aktivnosti, ali pravila prevoza noževa su strogo regulisana. Džepni noževi ili oni sa oštricom manjom od 12 centimetara obično nisu problem, ali specijalni noževi ili oni sa dužom oštricom su zabranjeni.

Važno je napomenuti da određeni noževi, poput leptir noževa ili oni sa oštricom dužom od 8,5 centimetara, uopšte ne smeju biti posedovani ili transportovani u vozilima. Ako je nož neophodan za profesionalne svrhe, mora se čuvati u zatvorenoj posudi ili koferu, inače se krši zakon, piše Fenix-magazin.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading