unutrašnjost automobila
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Postoji mali trik koji može smanjiti temperaturu u kabini za 10 stepeni bez paljenja motora ili uključivanja klime.

Tokom letnjih meseci, često se dešava da temperatura u vozilu dostigne 60 stepeni ili čak više. Da biste to izbegli, najbolje je parkirati automobil u hladu ili na mestu zaštićenom od sunca, ali to nije uvek moguće.

Jedan od načina da smanjite unutrašnju temperaturu jeste korišćenje štitnika od sunca, zatamnjivanje stakala ili ostavljanje prozora spuštenih za centimetar ili dva. Ipak, ako je napolju veoma vruće, unutrašnjost automobila će i dalje biti kao pećnica.

unutrašnjost automobila

Foto: Shutterstock

 

Postoji jednostavan trik, poznat kao japanska tehnika, koja može smanjiti temperaturu za 10 stepeni za samo jedan minut. Ovaj trik ne zahteva gorivo jer ne morate da palite motor ili klimu.

Trik se sastoji u tome da spustite prozor suvozačkih vrata i ponovljeno otvarate i zatvarate vozačka vrata. Možete to uraditi i obrnuto - spustiti vozački prozor i otvarati i zatvarati suvozačeva vrata. Ova radnja stvara snažan protok vazduha koji omogućava ulazak svežeg vazduha i izbacivanje toplog vazduha iz vozila.

Ako je napolju 30 stepeni, unutrašnja temperatura može biti između 40 i 50 stepeni. Smanjenjem temperature za 10 stepeni, ulazak u automobil sa 30 stepeni umesto 40 može značajno povećati komfor.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading