preticanje na auto putu
Foto: Printscreen/www.facebook.com/Prometne zgode i nezgode

U opisu snimka, autor objašnjava kako se prestrojio iz desne u levu traku da bi pretekao vozilo koje se kretalo u levoj traci.

Međutim, vozač ispred se nije sklonio kako bi mu omogućio prolaz, što je dovelo do kočenja i frustracije autora snimka.

Reakcije korisnika na snimak su bile različite.

:Mnogi korisnici smatraju da vozač u levoj traci nije bio u obavezi da se sklanja jer je i on pretiče vozila koja idu sporije od njega. Argumenti su da vozač u levoj traci ima prednost jer je ispred i prvi je započeo preticanje.

Neki su istakli da bi sklanjanje desno i naglo kočenje moglo biti opasno, posebno ako se u desnoj traci nalaze sporija vozila.

Nekoliko korisnika je stalo na stranu autora, smatrajući da vozač u levoj traci treba da se pomeri čim primeti brže vozilo iza sebe, kako bi omogućio slobodan prolaz i održao protok saobraćaja.

Neki su smatrali da je autor bio u pravu što je očekivao da se vozač ispred pomeri, jer je to deo saobraćajne kulture i sigurnosti na autoputu.

Postoji i treća grupa korisnika koja se fokusirala na pravilno ponašanje u saobraćaju prema važećim propisima.

Oni su naglasili da svi učesnici u saobraćaju treba da se pridržavaju pravila i da vozači u levoj traci ne smeju blokirati brže vozila, ali i da oni koji pretiču moraju biti strpljivi i obazrivi.

Ova rasprava pokazuje koliko su pravila i ponašanje u saobraćaju važni za bezbednost svih učesnika.

Bez obzira na različite stavove, ključno je da svi vozači budu svesni situacije oko sebe, poštuju saobraćajne propise i postupaju odgovorno kako bi se izbegle nesreće i konflikti na putevima.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading